14 Ekim 2020 Türkçe Düzey Belirleme Sınavı

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle Üniversitemize kesin kayıt yaptıran öğrencilerimiz için "Türkçe Düzey Belirleme Sınavı" 14 Ekim 2020 tarihi saat 13.00'da Üniversitemiz Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde gerçekleştirilecektir.
Değerli öğrenciler; Türkiye’deki liselerden mezun olan adayların Türkçe düzeyleri yeterli sayılır ve Türkçe düzey belirleme sınavına girmeden öğrenime başlayabilirler. Ayrıca yurtdışında gördüğü ortaöğretimin en az %50'sinin Türkçe dilinde yapıldığını belgeleyenler ile azınlık liselerinde eğitim gören öğrenciler de B1 seviyesinde sayılarak öğrenimlerine başlar. Bunların dışında Türkçe bildiğinize dair resmi bir belge varsa lütfen belgenizi Dil Eğitim ve Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile paylaşınız.
Bu içerik 12.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1173 kez okundu.