8. Balkan Sosyal Bilimler Kongresi

Trakya Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Ahmet Yesevi ve Ovidius Üniversitesinin ortak olarak düzenlediği 8.Balkan Sosyal Bilimler Kongresi Köstence’de gerçekleştirildi. Kongreye TİKA, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı, TÜBAV, TÜRKSOY gibi kuruluşlar da destek verdiler. 

Üniversitemizden akademisyenlerin katıldığı 8.Balkan Sosyal Bilimler Kongresine Türkiye ve Romanya’dan yoğun ilgi vardı. Kongre Antropoloji ve Tarih; Dil, Kültür, Din; Edebiyat; Eğitim; Ekonomi ve Maliye; Girişimcilik ve İşletme; Hukuk; İletişim; Sağlık, Spor, Turizm; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi; Sosyoloji ve Felsefe; Uluslararası İlişkiler ve Yönetim ve Yönetim Bilişim Sistemleri olmak üzere 13 konu başlığından oluştu. Ayrıca Kongrede Yöntembilimi Çalıştayı da gerçekleştirildi.

Rektörümüz tüm Üniversiteler adına yaptığı konuşmada, Köstence Türklerin Romanya’da en fazla yaşadığı bölge olduğunu vurgulayarak, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlarda yapılan her türlü gerek kültürel gerekse akademik etkinliklerde destek olmaktan ve öncülük etmekten büyük gurur duyduğunu ifade etti. Daha sonra Köstence Başkonsolosu Sayın Uygar M. Sertel Türk nüfusunun en yoğun yaşadığı bu bölgede Türk Üniversitelerini görmekten mutlu olduğunu belirtti. Son olarak da Kongreye misafir olarak katılan Makedonya Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fadıl Hoca Türkiye dışında tek Türkçe eğitim veren üniversite olmaktan gurur duyduğunu belirterek, kongrenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Kongre Dönem Koordinatörü Gazi Üniversitesinden Prof. Dr. Enver Aydoğan ve Sakarya Üniversitesinden Kongre Koordinatörü Prof.Dr. Recai Coşkun, kongreye verdiği katkılardan dolayı Rektörümüz Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu’na plaket verdi.

Ek Resimler
Bu içerik 20.10.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 597 kez okundu.