Batı Trakyalı Öğrenci ve Eğitim Gönüllülerinden Üniversitemize Ziyaret

Gümülcine Türk Gençler Birliği organizasyonluğunda Gümülcine Celal Bayar Lisesi’nde eğitim gören Batı Trakyalı öğrenciler ile eğitim gönüllüleri 04 Ocak 2018 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Eğitim Birimi sorumlusu Koray Hasan ve beraberindekiler ile Gümülcine Celal Bayar Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Eğitim Fakültesi Dekanı Rıdvan Canım, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Genel Sekreter Ahmet Sezgin ile Rektörlük Yemekhanesinde bir araya geldi.

Yemeğin ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üniversitemizin Balkan hedeflerinden söz ederek “Üniversitemizin 2023 hedeflerinden biri, 10.000 uluslararası öğrenciye sahip olmaktır. Balkanlar ile ilgili yüklendiğimiz misyon doğrultusunda uluslararası öğrencilerimizi önemli buluyor ve ihtiyaçlarına yönelik hedeflerimizi gerçekleştirme çabalarını sürdürüyoruz. Bu konuda bir öğrenci ne ister sorusundan hareketle Üniversitemizin konaklama olanaklarını artırmak için çalışmalara başladık. Uluslararası öğrencilerin katkı payı/öğrenim ücretleri çok yüksekti, biz bu ücretleri Ülkemiz öğrencileri ile aynı seviyeye taşıdık. Uluslararası öğrenci kontenjanlarında özellikle sağlıkla ilgili bölümlerde olmak üzere genel bir artış gerçekleştirdik. “Bir Öğrencide Sen Okut” gibi projeler ile maddi imkânsızlık içerisinde olan öğrencilerimize destek vermeye çalışıyoruz. Bu projeden uluslararası öğrencilerimizin de faydalanmasını sağladık. Rektörlük binamızın hemen yanında yer alan binayı ‘Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’ haline getirerek uluslararası öğrencilerimizin ihtiyaçları ile yakından ilgilenmeyi hedefledik. Gümülcine’nin Edirnemize coğrafi bir yakınlığı söz konusu. Sizleri Trakya Üniversitesi’nde öğrenci olarak görmekten mutluluk duyarız.” dedi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından ziyaretçilere Balkan Kongre Merkezi’nde Üniversitemizin tanıtım filmi izletildi ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz tarafından “Trakya Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulü” hakkında bir brifing verildi.

Tanıtım ve bilgilendirme etkinlikleri sonrası ziyaretçilere Üniversitemiz Balkan Yerleşkesi ile Kosova Yerleşkesi içerisindeki birimler gezdirildi. Son olarak Trakya Üniversitesi Sağlık Müzesini gezen öğrenciler, Üniversitemizin misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti belirterek Trakya Üniversitesi öğrencisi olmaktan onur duyacaklarını sözlerine eklediler.

Ek Resimler
Bu içerik 08.01.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 995 kez okundu.