Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ve Çekya Ankara Büyükelçileri'nden Üniversitemize Ziyaret

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen “Sri Lanka- Türkiye İlişkileri” adlı konferansa katıldı. Konferansın tamamlanmasının ardından Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pakeer Mohiden Amza ve Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Brunei Darussalam Maslahatgüzarı Osfinita Tahir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Üniversitemiz Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da yer aldı.

Üniversitemizde gerçekleştirilen konferanstan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Pakeer Mohiden Amza, Üniversitemiz öğrencilerinin kendisini yoğun bir ilgi ve merakla dinlediğinden söz etti. Ziyarette kısaca Sri Lanka – Türkiye ilişkilerine de değinen Pakeer Mohiden Amza, Sri Lanka’ya bir Türk vatandaşın ilk olarak 1016 yılında Konya’dan gittiğini söyledi. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise Edirne’nin tarihte pek çok savaşa tanıklık ettiği ve medeniyetlerin geçiş yerinde olan önemli bir şehir olduğunu dile getirdi. Bağcı, böyle bir kente önümüzdeki dönemlerde de yeni projeler ile gelmeyi ve daha birçok konferans gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. Prof. Dr. Cem Uzun, Edirne’nin sınır şehri olması yönüyle günübirlik seyahatler de dahil çeşitli zamanlarda pek çok turiste ev sahipliği yaptığını söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Üniversitemiz hakkında bilgi verdi ve kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Çekya’ya Erasmus kapsamında Üniversitemizden giden ve Çekya’dan da Üniversitemize gelen öğrenciler olduğunu ifade etti. Pavel Kafka ülkesinin eğitim – öğretim sistemi ve doğal güzellikleri hakkında bazı bilgiler paylaştı.
Bu içerik 17.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 664 kez okundu.