Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ve Mezunları Derneği Hizmete Girdi

Türkiye’de en fazla uluslararası öğrenciye sahip üniversitelerden biri olan Trakya Üniversitesi, uluslararası bilinirliliğini artırmak adına yeni bir adım daha attı. Bu kapsamda, Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Mezunları Derneği hizmete girdi. Özellikle uluslararası öğrencilerin birbirleriyle ve diğer öğrencilerle olan etkileşimlerini geliştirmeleri amacıyla kurulan Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Mezunları Derneği’nin açılışına, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Dış İlişikliler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlker Alp, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Türker Tüküç, Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Mezunları Derneği Başkanı Dr. Selçuk Yazar’ın yanı sıra Makedonya’dan gelen özel konuklar ile kamuda ve özel sektörde birçok önemli görev üstlenen uluslararası mezunlar katıldı. Uluslararası öğrencilerin Türkiye ve Trakya Üniversitesi ile bağlarını koparmadan etkileşimlerini devam ettirmek ve Türkiye’ye geldiklerinde kendilerine yardımcı olmak misyonuyla kurulan Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Mezunları Derneği, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde hizmete girdi.

Dernek açılışı öncesi bir konuşma yapan Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, uzun zamandır aktif hale getirmeye çalıştıkları derneğin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Mezunlarımız ile zaten sürekli iletişim halindeyiz ancak onları resmi bir dernek altında toplayalım istedik. Öğrencilerimizi tek bir çatı altında bir araya getirerek geniş bir iletişim ağı kurmak istiyoruz. Her ay bir ülkeden mezun öğrencilerimizi bulacağız ve ağımızı genişleteceğiz. Bu ay Makedonya’dan başladık. Önümüzdeki ay Kosova ile devam edeceğiz.” dedi. Daha sonra kurdele kesilerek Trakya Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Mezunları Derneği’nin açılışı gerçekleşti.

Programın devamında Balkan Kongre Merkezi’ne geçildi. Türkiye’de Okuyan Makedonyalı Öğrenciler Derneği’nin katıklısıyla düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Gözünden Trakya Üniversitesi semineri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Trakya Üniversitesi’nin tanıtım filmiyle devam eden programda konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin mezun ettiği uluslararası öğrenci sayısının her geçen yıl artığına dikkat çekerek “Bir evlat gelir yuvada gelişir, büyür ve sonra yuvadan uçar. Anne babası onu bırakır mı? Bizde de böyleyiz. Burada yetiştirdiğimiz evlatlarımız yuvadan uçtukları zaman onların ebeveyni olarak onların başarılarını duymak, onlarla gururlanmak istiyoruz. Bugün açılışını yaptığımız derneğimiz sayesinde de takip sistemini etkin hale getirmiş olacağız. İnanıyorum ki bizden mezun olan arkadaşlar çok iyi yerlere gelecek. Sizler birer cevhersiniz ve biz de bu cevheri takip etmek istiyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrenci konusunda artık bir marka olduğunu da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi olarak çok kısa sürede büyük ilerlemeler kaydettiklerini, uluslararası öğrenci sayısını üç yılda 1.700’den 4 bin 400’e çıkardıklarını belirtti. 2023 hedefini 10 bin olarak açıklayan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi Balkanlarda, yurtdışında, devletimizin diğer kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde hareket ederek birçok üniversite ile iş birliği kuruyor, Balkanlardaki iletişim ağını genişletiyor. Ve ben diyorum ki Balkanları misyon haline getiren bir üniversite olarak iyi ki bu yoldayız.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın devamında Makedonya Uluslararası Balkan Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Murat, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlarda bir marka olduğunu belirterek bugün Makedonya’nın dört bir yanında Trakya Üniversitesi mezunu öğrenciler bulunduğunu ve bundan ötürü büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu Sezgin Lütfiyi, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Halime Süleyman ve Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Sezgin Hüseini de birer konuşma yaparak Trakya Üniversitesi’nde aldıkları eğitim sayesinde Makedonya’da önemli işler sürdürdüklerini belirtti. 

Konuşmaların ardından Makedonya’dan gelen misafirlere teşekkür plaketi verildi. Program sonunda Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, seminere katılan Edirne Akmercan İmam Hatip Lisesi uluslararası öğrencileri ile bir araya gelerek genç öğrencilerle eğitim hayatları üzerine sohbet etti. 

Haber: Orkun Akman

Editör: Sertan Atasoy

Fotoğraf: Mustafa Topyanak

Ek Resimler
Bu içerik 12.03.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 1077 kez okundu.