2020-2021 Yurtdışından Öğrenci Kabulü Başlıyor

Evden Başvuru...

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü Başvuruları 22 Haziran 2020 tarihi saat 10.00 itibari ile yobs.trakya.edu.tr adresinden online olarak “Diploma Notu” üzerinden alınmaya başlayacaktır. Adayların sağlıklı bir başvuru yapabilmesi için duyurularımızı dikkatle takip etmesi ve gerek duyulduğunda TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne e-posta ile ulaşması önemle rica olunur.

Resim

Yaşanan pandemi süreci nedeni ile hem sizin hemde toplumun sağlığını tehlikeye atmamak adına soru ve sorunlarınızı telefon veya e-posta ile iletmenizi önemle rica ediyoruz. Kesinlikle elden başvuru alınmayacaktır.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü kontenjanları için tıklayınız

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü Süreç Takvimi

Online Başvuru Tarihleri

22 Haziran 2020 – 24 Temmuz 2020

Online Başvurusunu Tamamlayan Adaylar (Başvuru Anlatım Videolarında Görüldüğü Üzere) “Başvuru Çıktısı”nı Alıp "Posta veya Kargo Yolu" İle İletmeleri Gerekmektedir.

“Başvuru Çıktısı” Teslim Tarihleri

22 Haziran 2020 – 27 Temmuz 2020
Saat 17:00

Yerleştirme İşlemi

29 Temmuz 2020

Asil Olarak Yerleşenlerin Kesin Kayıt Tarihleri

10 Ağustos 2020 – 14 Ağustos 2020 (Kayıt tarihlerinin yaşanan pandemi nedeniyle değişiklik göstermesi durumunda adaylara ilgili duyuru resmi web adresimizden yapılacaktır)

Asil Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınavı

10 Ağustos 2020 – 14 Ağustos 2020

Asil Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınav Yeri

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi

Yedek Olarak Yerleşenlerin Kesin Kayıt Tarihi

19 Ağustos 2020 – 21 Ağustos 2020

Yedek Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınavı

19 Ağustos 2020 – 21 Ağustos 2020

Yedek Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınav Yeri

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre  Merkezi

ÖZEL YETENEK SINAV TARİHLERİ VE YERLERİ

Güzel Sanatlar Fakültesi

03 Ağustos 2020 Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi TÜ Karaağaç Yerleşkesi

Eğitim Fakültesi

04 Ağustos 2020 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi TÜ Ayşekadın Yerleşkesi

Kırkpınar Beden Eğitimi ve

Spor Yüksekokulu

05 Ağustos 2020 Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu TÜ Balkan Yerleşkesi

Devlet Konservatuvarı

06 Ağustos 2020 Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı TÜ Balkan Yerleşkesi

Önemli Notlar

-Başvuru esnasında ( 22 Haziran 2020 – 24 Temmuz 2020) Diplomanızda notun yazdığı sayfayı ve karnelerinizi (transkriptlerinizi) tarayıp sistem üzerinden yükleyiniz.

-Başvuru sonunda “Başvuru Çıktısı” alınıp sadece "Posta veya Kargo Yolu" ile TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne gönderilmelidir.

-Başvuru formuna girilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması adayların sorumluluğundadır. Hatalı bildirim yapan aday kayıt hakkını kaybeder.

-Başvurular bireysel olarak online yapılacak olup toplu başvuru formu kesinlikle kabul edilmeyecektir.

-Başvurularınızı herhangi bir aracı ile değil lütfen bireysel olarak yapınız.

-Trakya Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulü Başvuru süreci tamamen ÜCRETSİZDİR.

-Başvurular 24/07/2020 günü saat 23.59’a kadar online olarak http://yobs.trakya.edu.tr/ adresinden yapılacaktır.

-Adaylar Ortaöğretim Diploma Notu en az %50 olan lise veya dengi okul diploması ile başvuru yapabilir. (Başvuru esnasında belgelerinizin çevirisinin olmasına gerek yoktur, kayıt hakkı kazanırsanız belgelerinizin onaylı tercümeleri istenecektir)

-Başvuru yapan adaylardan tercihlerinde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi olanların ilgili fakültelere yerleştirme işleminin yapılabilmesi için Ortaöğretim Diploma Notunun en az 100 üzerinden 85 olması gerekmektedir.

Not: T.C. Yükseköğretim Kurulu kararı gereğince; mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C. uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar, Öğretmenlik, Tıp ve Diş Hekimliği programlarının genel kontenjanlarının en fazla %10'undan faydalanabilmektedir.

Değerli adaylar başvuru sürecinde sorun yaşamamanız için beş dilde hazırladığımız anlatım videomuzu lütfen dikkatle izleyiniz.

Ek Resimler
Bu içerik 15.06.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 13018 kez okundu.