DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ KOSOVA ÜNİVERSİTELERİYLE İŞBİRLİĞİNİ GENİŞLETİYOR


Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Soner Yıldırım ve Priştina Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekim Gashi 06 Aralık 2016 tarihinde Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat TÜRKYILMAZ da bulundu.

Ziyarette üniversiteler arası ikili anlaşmaların önemine vurgu yapan Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat TÜRKYILMAZ Trakya Üniversitesi’nde Yabancı Uyruklu öğrenci olarak eğitim alan 385 Kosovalı öğrencinin olduğunu belirtti; ayrıca Mevlana programındaki hareketlilik konusunda bilgi verdi. TÜRKYILMAZ bu güzel işbirliğinin devam etmesi amacıyla anlaşmaların güncellenmesi ve yeni anlaşmalar yapılması için gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

Görüşmede, Prizren ve Priştina Üniversiteleri ile Erasmus+ programı kapsamında anlaşma yapılmasına karar verildi. 1 haftalık “Kosova Haftası” adı altında kültür-sanat etkinliklerinin Üniversitemizde yapılması ve bahar yarıyılında sosyal bilimler ile ilgili ortak bir uluslararası konferans düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 09.12.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 1301 kez okundu.