2017-2018 Oryantasyon Programı Yapıldı

Trakya Üniversitesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı “Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı” 22 Kasım 2017 tarihinde öğrencilerin yoğun katılımı ile Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen oryantasyon programı saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları tarafından kurulan müzik grubu “Crisantem Ouartet” katılımcılara harika bir mini konser verdi. Özellikle Üniversitemizin yoğun olarak öğrenci aldığı coğrafyaların eserlerini seslendiren grup katılımcılar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Program çerçevesinde ilk sunum Merkez Müdürü Doç.Dr. Murat TÜRKYILMAZ tarafından yapıldı. TÜRKYILMAZ ülkemizdeki üç araştırma merkezinden biri olan merkez hakkında katılımcılara bilgiler verdi. “Uluslararası öğrencilerin maddi, manevi ve eğitim süreci içerisinde karşılaşabilecekleri her sorunlarında” yanlarında olduklarını belirten TÜRKYILMAZ öğrencilere “Uluslararası Öğrenci Ofisi sizin Türkiye’deki eviniz” diyerek ofisin öneminin altını çizdi. Ayrıca Doç.Dr. Murat TÜRKYILMAZ uluslararası öğrencilerle bağların mezuniyet sonrası da kopmadığını, Üniversitemizin öğrencilerine olan desteğinin yaşam boyu süreceğini belirtti.

Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Erhan TABAKOĞLU katılımcılara yaptığı konuşmada Üniversitemizin uluslararası öğrencilere verdiği desteği anlatarak 2023 yılı için 10.000 uluslararası öğrenci hedefini yineledi. Prof.Dr. Erhan TABAKOĞLU Dış İlişkiler ve uluslararası öğrencilerle ilgili yoğun çalışmalarından dolayı Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Cem UZUN ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Murat TÜRKYILMAZ’a teşekkür etti.

Program akışı içerisinde Edirne Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından görevlendirilen temsilciler ikamet süreci hakkında katılımcılara sunum yaptılar. Katılımcıların sorularını da yanıtlayan temsilciler ikamet işlemlerinin en kolay hale gelebilmesi için Üniversite ile beraber çalıştıklarını belirttiler.

Oryantasyon Programı, Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd.Doç.Dr. Oya Onat KOCABIYIK ve Merkez Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Seda Donat BACIOĞLU’nun uluslararası öğrencilerin Üniversite öğrenimi sırasında karşılaştıkları uyum sorunlarını nasıl aşacakları ve bu süreçte Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezinden nasıl destek alabilecekleri hakkında verdikleri bilgilerle son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 23.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1640 kez okundu.