2018 Erasmus Hareketliliği Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Erasmus Ofisi tarafından düzenlenen “Erasmus+ Öğrenci Hareketliliği” oryantasyon toplantısı 6 Nisan 2018 tarihinde üniversitemiz Merkez Kütüphanesi Seminer Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uyg. ve Arş. Merkezi Müdürü ve Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Murat TÜRKYILMAZ, Erasmus Kurum Koord. Yrd. Öğr. Gör. İlkay Nuhtu KALELİ, Giden Öğrenci Hareketlilik Koordinatörü Öğr. Gör. Özay AK, Trakya Üniversitesi ESN (Erasmus Student Network) Topluluğu yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

“Öncelikle bugün toplantıya katılan ve başvuru süreci sonunda başarılı olarak anlaşmalı kurumlarımıza gitmeye hak kazanan sizleri tebrik ediyor ve özveriyle çalışan ofis arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bugün hep beraber olacağımız uzun bir sürece başlıyoruz. Umarım hayatınızda güzel değişimlere yol açacak bir Erasmus süreci geçirirsiniz.” diyerek açılış konuşmasına başlayan Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, süreç içinde ofis tarafından yapılacak olan bildirimlere, toplantılara ve bunların önemine, Erasmus Ofisinin çalışma prensiplerine değinerek sözü Öğr. Gör. İlkay Nuhtu Kaleli’ye bıraktı.

Kaleli “Erasmus’un size sunduğu akademik olanaklara ek olarak farklı kültürleri tanıma, kendinizi yeniden keşfetme, yeni arkadaşlıklar edinme, dil becerilerinizi geliştirme gibi fırsatlar elde edeceksiniz. Bu süreçte vize, konaklama, karşı üniversitelere başvuru gibi birçok yeni işlemlerle karşılaşacaksınız. Bu süreçte endişelenmenize hiç gerek yok, sizden önceki dönemlerde hareketlilikten yararlanan diğer arkadaşlarınız gibi sizler de bu süreci kolaylıkla atlatacaksınız. Önemli olan Erasmus ofisinin, gideceğiniz üniversitenin ve vize alacağınız konsoloslukların bilgi ve uyarılarını dikkatlice takip etmek.” dedi. Kaleli ayrıca Erasmus öğrenci faaliyetleri kapsamında (Öğrenim ve Staj) seçilen öğrencilerimizin faaliyet dönemlerini daha sorunsuz geçirmelerine destek olmak adına, süreç boyunca gerçekleştirilecek işlemleri ve yaşayabilecekleri olası sorunlar karşısında izlemeleri gereken yolları ayrıntılı olarak anlattı.

 Toplantının ikinci kısmında Trakya Universitesi ESN öğrenci topluluğu iletişim koordinatörü Elif ÖZTÜRK tarafından ESN faaliyetleri, topluluğun amacı ve işleyişi hakkında sunum gerçekleştirildi. Daha önce Erasmus Öğrenci Hareketliliğine katılan ve şu an ESN Topluluğunda yönetici olarak yer alan Yağız YILMAZ ve İsmailou SADOU’nun geçmiş hareketlilik deneyimlerini öğrencilerle paylaştığı oturum soru cevap bölümü ile sona erdi.
Ek Resimler
Bu içerik 13.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 801 kez okundu.