2019-2020 3.Ek Kontenjan Başvuruları Başlıyor

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü 3.Ek Kontenjan Başvuruları 26 Eylül 2019 tarihi itibari ile yobs.trakya.edu.tr adresinden online olarak “Diploma Notu” üzerinden alınmaya başlayacaktır. Adayların sağlıklı bir başvuru yapabilmesi için duyurularımızı dikkatle takip etmesi ve gerek duyulduğunda  TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne ulaşması önemle rica olunur.

Değerli adaylar Üniversitemiz Yurtdışından Öğrenci Kabulü, Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonu kararı ile 3. Ek kontenjanlar için sadece Balkan ve AB Ülkesi Uyruklu adaylar değerlendirmeye alınacaktır. Balkan ve AB ülkeleri harici diğer uyruklarda bulunan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

3.Ek Kontenjan Başvurularında "Başvuru Teslimi Formu" istenmemektedir (lütfen başvuru formu göndermeyiniz)

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü kontenjanları için TIKLAYINIZ

Başvuru Tarihleri

26 Eylül 2019 – 29 Eylül 2019

Yerleştirme İşlemi

30 Eylül 2019

Asil Olarak Yerleşenlerin Kesin Kayıt Tarihleri

03 Ekim 2019 – 04 Ekim 2019

Asil Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınavı

03 Ekim 2019 – 04 Ekim 2019

Asil Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınav Yeri

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre  Merkezi Kayıt Tarihleri Süresince Saat: 15:00

Önemli Notlar

-Başvuru esnasında  Diplomanızda notun yazdığı sayfayı ve karnelerinizi (transkriptlerinizi) tarayıp sistem üzerinden yükleyiniz.

-Başvuru formuna girilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması adayların sorumluluğundadır.

-Başvurular online olarak http://yobs.trakya.edu.tr/ adresinden 29 Eylül 2019 günü saat 23.00'a kadar yapılacaktır.

-Adaylar Ortaöğretim Diploma Notu en az %50 olan lise veya dengi okul diploması ile başvuru yapabilir. (Başvuru esnasında belgelerinizin çevirisinin olmasına gerek yoktur, kayıt hakkı kazanırsanız belgelerinizin onaylı tercümeleri istenecektir)

-Başvuru yapan adaylardan tercihlerinde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi olanların ilgili fakültelere yerleştirme işleminin yapılabilmesi için Ortaöğretim Diploma Notunun en az 100 üzerinden 85 olması gerekmektedir.

Mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar için Öğretmenlik programlarına başvuru yapmamaları önemle rica olunur.

Değerli adaylar başvuru sürecinde sorun yaşamamanız için  hazırladığımız anlatım videomuzu lütfen dikkatle izleyiniz.

Başvuru Anlatım Videosu

Bu içerik 26.09.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 4194 kez okundu.