2019-2020 Yurtdışından Öğrenci Kabulü 2.Ek Kontenjan Başvuruları

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü 2.Ek Kontenjan Başvuruları 06 Eylül 2019 tarihi saat 18.00 itibari ile yobs.trakya.edu.tr adresinden online olarak “Diploma Notu” üzerinden alınmaya başlayacaktır. Adayların sağlıklı bir başvuru yapabilmesi için duyurularımızı dikkatle takip etmesi ve gerek duyulduğunda  TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne ulaşması önemle rica olunur.

2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü kontenjanları için TIKLAYINIZ

06/09/2019 Tarihi itibari ile Trakya Üniversitesi öğrencisi olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru Tarihleri

06 Eylül 2019 – 18 Eylül 2019

Başvuru Formu Teslim Tarihleri

06 Eylül 2019 - 18 Eylül 2019

Yerleştirme İşlemi

20 Eylül 2019

Asil Olarak Yerleşenlerin Kesin Kayıt Tarihleri

23 Eylül 2019 – 24 Eylül 2019

Asil Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınavı

23 Eylül 2019 – 24 Eylül 2019

Asil Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınav Yeri

Trakya Üniversitesi Balkan Kongre  Merkezi Kayıt Tarihleri Süresince Saat: 15:00

Özel Yetenek Sınav Tarihleri

19 Eylül 2019 Günü Aşağıdaki Adreslerde Yapılacaktır.

ÖZEL YETENEK SINAV TARİHLERİ VE YERLERİ

Güzel Sanatlar Fakültesi

19 Eylül 2019 Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi TÜ Karaağaç Yerleşkesi

19 Eylül 2019 Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi TÜ Ayşekadın Yerleşkesi

Kırkpınar Beden Eğitimi ve

Spor Yüksekokulu

19 Eylül 2019 Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu TÜ Balkan Yerleşkesi

Devlet Konservatuvarı

19 Eylül 2019 Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı TÜ Balkan Yerleşkesi

Önemli Notlar

-Başvuru esnasında  Diplomanızda notun yazdığı sayfayı ve karnelerinizi (transkriptlerinizi) tarayıp sistem üzerinden yükleyiniz.

-Başvuru sonunda “Başvuru Çıktısını” alıp Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'ne başvuru tarihleri içerisinde elden veya posta yolu ile teslim ediniz. ( Posta Adresimiz: Trakya Üniversitesi Rektörlüğü 22030 Balkan Yerleşkesi Edirne / Türkiye)

-Başvuru formuna girilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması adayların sorumluluğundadır.

-Başvurular online olarak http://yobs.trakya.edu.tr/ adresinden 18 Eylül 2019 günü saat 16.00'a kadar yapılacaktır.

-Adaylar Ortaöğretim Diploma Notu en az %50 olan lise veya dengi okul diploması ile başvuru yapabilir. (Başvuru esnasında belgelerinizin çevirisinin olmasına gerek yoktur, kayıt hakkı kazanırsanız belgelerinizin onaylı tercümeleri istenecektir)

-Başvuru yapan adaylardan tercihlerinde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi olanların ilgili fakültelere yerleştirme işleminin yapılabilmesi için Ortaöğretim Diploma Notunun en az 100 üzerinden 85 olması gerekmektedir.

Mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimlerini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar için Öğretmenlik, Tıp ve Diş Hekimliği programlarına başvuru yapmamaları önemle rica olunur. Bu adayların bahsi geçen bölümlere başvuru yapmaları durumunda tüm tercihleri geçersiz sayılacaktır.

Değerli adaylar başvuru sürecinde sorun yaşamamanız için beş dilde hazırladığımız anlatım videomuzu lütfen dikkatle izleyiniz.

Başvuru Anlatım Videosu
Bu içerik 06.09.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 10271 kez okundu.