2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü 2. Ek Kontenjan 3.Başvurusuna İlişkin Duyuru

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü 2. Ek Kontenjan 3. Başvuruları 17 Ekim 2024 tarihi saat 17.00 itibari ile kisa.link/gBDOs  adresinden online (çevrimiçi) olarak “TR –YÖS ve / veya Diploma Notu” üzerinden alınmaya başlayacaktır. Şahsen veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
 
Adayların sağlıklı bir başvuru yapabilmesi için duyurularımızı dikkatle takip etmesi ve gerek duyulduğunda Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına e-posta veya telefon ile ulaşılması önemle rica olunur. İletişim: student@trakya.edu.tr
 
Üniversitemize Yurtdışından Öğrenci Kabulü Başvuruları, bireysel ve ücretsiz olup, sizlere ücret karşılığında başvuru yapacağını, yardımcı olacağını, üniversitemize yerleştirilmenizi sağlayacağını iddia eden kişilere ASLA İNANMAYINIZ!
 
 
-2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü 2.Ek Kontenjan
3. Başvuru Süreç Takvimi


 

Online Başvuru Tarihleri

 

17 Ekim 2024 – 21 Ekim 2024

 

Asil Olarak Yerleşenlerin İlan Tarihi

 

23 Ekim 2024

 

Asil Olarak Yerleşenlerin Belge Yükleme Tarihleri

 

24-27 Ekim 2024

 

Asil Olarak Yerleşenlerin Online Ön Kayıt Tarihleri

 

30 Ekim 2024

 
 
 
Başvuracak adaylar;
 
a)    Lise son sınıfta olmaları ya da mezun durumda bulunmaları koşuluyla;
 
1)    Yabancı uyruklu olanların, (Türkiye’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görenlerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından önce kayıt yaptırmış olmaları şartıyla (Elçilik okulları, MOBİS sisteminde yer alan Milletlerarası özel öğretim kurumları ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde ülkemize getirilen yabancı uyruklular hariç)
 
2)    Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ile Türk vatandaşlığını kaybedenlere talepleri halinde verilen mavi kart sahibi olduklarını belgeleyenlerin (Türkiye’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görenlerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından önce kayıt yaptırmış olmaları şartıyla) (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)
 
3)  Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenlerin/bu durumdaki çift uyrukluların (Türkiye’deki ortaöğretim (lise) kurumlarında eğitim görenlerin 2022-2023 eğitim ve öğretim yılından önce kayıt yaptırmış olmaları şartıyla)
 
4)    a) 01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) yurt dışından öğrenci kabul kontenjanlarına başvuru yapabileceğine,
 
b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil) başvuru yapabilmelerine,
 
5)    KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacakların, başvuruları kabul edilir.
 
 
b)    Adaylardan:
 
1)  T.C. uyruklu olup ortaöğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya KKTC’de tamamlayanların,
 
2)    K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını (lise) K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
 
3)    a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyrukluların, (a maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç)
 
4)    Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin (lise) tamamını KKTC liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
 
5)    Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C uyruklu olan veya a maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C olan çift uyrukluların başvuruları kabul edilmez.
 
 
Adaylar ilan edilen kontenjanlara;
 
  • TR-YÖS ile başvuran adaylar için; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi Lisans Programları için TR-YÖS’ten 500 üzerinden en az 330 (üç yüz otuz) puan, diğer lisans ve ön lisans programları için 500 üzerinden en az 200 (iki yüz) puan, özel yetenek ile öğrenci alan programlar için 500 üzerinden en az 150 (yüz elli) puan
  • Ortaöğretim diploma notu ile başvuran adaylar için; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi Lisans Programları için 100 üzerinden en az 85 (seksenbeş), diğer lisans ve ön lisans programları için ise ortaöğretim diploma notu 100 üzerinden 50 (elli) puan ve üzeri puanı olanlar başvurabilir.
 
 
  Başvuru Sırasında Sisteme Yüklenmesi Gereken Belgeler:
 
1-      1 adet vesikalık fotoğraf
2-      Pasaport ve Türkçe tercümesi
3-    Uyruğundan biri T.C. olan çift uyruklular adayların; anne, baba kaydını gösterecek şekilde https://www.turkiye.gov.tr/ e-devlet kapısı üzerinden alacakları “Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği” ni yüklemeleri gerekmektedir. Mavi Kart  sahibi adayların Mavi Kart Belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir. 
4-      Lise Diploması  (Mezun durumdaki adaylar için mezun olduğuna ilişkin Geçici Mezuniyet Belgesi ve  Transkript.)     
5-      Lise Diplomasının Türkçe Tercümesi (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)
6-      Lise dönemine ait transkript belgeleri (Not Döküm Belgesi) veya Karneleri (Her dönem için ayrı ayrı yüklenecektir.)
7-    Transkript veya Karne Türkçe Tercümesi (Türk liselerinden mezun olan adaylar hariç)  (Her dönem için ayrı ayrı yüklenecektir.)
8-    Doğumla T.C. olup lisenin tamamını yurtdışında okuyan adayların lise dönemine ilişkin tüm karnelerini yüklemeleri gerekmektedir. (Bu adaylardan ayrıca yurtdışı giriş – çıkış tarihlerini gösterir belge de istenecektir.)
9-      Ortaöğretiminin tamamını KKTC’de bitiren KKTC Uyruklu adaylar, GCE ALevel sınav sonuç belgesini (2 ALevel) ön kayıt esnasında sisteme yüklemeli ve kesin kayıtta yanında bulundurmalıdır.
10-   Azerbaycan uyruklu adaylar Devlet İmtihan Merkezi (DİM) Sınav Sonuç Belgesini ön kayıt esnasında sisteme yüklemeli ve kesin kayıtta yanında bulundurmalıdır.
 
 
 
Başvurulara İlişkin Önemli Hususlar:
 
  • Trakya Üniversitesi, gerçeğe aykırı bilgi veya belge ile beyanda bulunarak başvuru yapan veya kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir. Başvuru yapan aday T.C. Yükseköğretim Kurulu ve Trakya Üniversitesi resmi web sayfaları aracılığı ile yapılan tüm yasal bilgilendirmeleri kabul etmiş sayılır. Aday yüklediği veya kayıt aşamasında teslim ettiği evraklarda eksiklik/tutarsızlık veya hata olması durumunda tüm sorumluluğun kendinde olduğunu kabul etmiş sayılır.
 
  • Yerleştirme sonuçları, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı resmi web sayfaları ve www.trakya.edu.tr internet sayfasından ilan edilecektir.
 
  • Kayıt olan öğrencilerin öğrenime başlama zamanları Türkçe düzeylerine göre belirlenir. Türkçe düzeyi; C düzeyinde olanlar öğrenimlerine hemen başlayabilir, B düzeyi olanlar öğrenime başlamakla birlikte seviyelerini yükseltirler, A düzeyi olanlar veya geçerli ve yeterli Türkçe seviye belgesi olmayanlar Üniversitemiz tarafından yapılacak “Türkçe Düzeyi Belirleme Sınavına girerler. Aldıkları sonuca göre öğrenimlerine başlar veya bir yıl izinli sayılarak Türkçelerini istenilen seviyeye getirmeleri istenir. Aksi halde öğrenimlerine başlayamazlar. Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınan eğitim dili Türkçe olan liselerden mezun olan adayların Türkçe düzeylerinin yeterli sayılmasına ve Türkçe düzey belirleme sınavına girmeden öğrenime başlayabilirler.
  • Adaylarla yapılacak yazışmalarda e-posta adresi kullanılacak olup belirttiğiniz mail adresinizin kullandığınız, güncel ve doğru olması önem arz etmektedir. Adayların mail adreslerine yapılan bildirimler tebliğ hükmündedir. 
 
  • 17 Ekim 2024 tarihi itibari ile Trakya Üniversitesinde kayıtlı öğrencilerin başvuruları da kabul edilecektir.
 
 
Başvuru Değerlendirme Süreci ile İlgili Olarak;
 
  • TR-YÖS ile başvuran adaylar için; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi Lisans Programları için TR-YÖS’ten 500 üzerinden en az 330 (üç yüz otuz) puan, diğer lisans ve ön lisans programları için 500 üzerinden en az 200 (iki yüz) puan, özel yetenek ile öğrenci alan programlar için 500 üzerinden en az 150 (yüz elli) puana sahip olanlar,
 
  • Ortaöğretim diploma notu ile başvuran adaylar için; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi Lisans Programları için 100 üzerinden en az 85 (seksenbeş), diğer lisans ve ön lisans programları için ise ortaöğretim diploma notu 100 üzerinden 50 (elli) puan ve üzeri puanı olanlar başvurabilir.
 
  • Yükseköğretim Kurulu kararı gereğince; mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C. uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar için Öğretmenlik, Tıp, Diş Hekimliği ile Eczacılık programlarına  kontenjan kısıtlaması uygulanmaktadır, bu programlara kontenjan açıp açmamak Üniversitemiz inisiyatifindedir.
 
  • Trakya Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergenin 8. maddesinin 2. fıkrası gereğince aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere belirlenen katsayının (adayın ortaöğretim not ortalaması ile çarpılarak) uygulanması ile oluşan not değerlendirmeye esas tutulacaktır. Katsayı Uygulanacak Ülkeler İçin Tıklayınız.
  
  • Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların yerleştirilmesi, tamamen Trakya Üniversitesi’nin yetkisindedir. Trakya Üniversitesi, öğrenci adaylarının seçimi ile yerleştirme işlemlerinde ve kontenjanları doldurup doldurmamakta serbesttir. Başvuru koşullarını sağlamış olmak, yerleştirme için kabul edilmeyi gerektirmez.
 
 
  • Adayların başvuracağı programa eşdeğer veya yakın bir alandan mezun olması istenebilir. Bu değerlendirme başvuru esnasında Yurtdışından Öğrenci Kabulü, Değerlendirme ve Yerleştirme Komisyonu tarafından yapılır.
 
  • Ayrıca, yurtdışından gelecek öğrencilerin maddi imkânlarının ülkemizde yükseköğrenimlerini sürdürmeye imkân sağlamasını temin etmek amacıyla, şart ve esasları Üniversitemizce belirlenecek maddi bir güvence miktarı ve/veya şekli belirlenerek adayın bunu sağlaması istenebilir.
 
-Diğer Hususlar
* Bir adayın kontenjanlara tercih başvurusunda bulunması, yukarıda yazılı başvuru şartlarını taşıdığını, Trakya Üniversitesi Yurtdışından Öğrenci Kabulüne İlişkin Yönergesinde yer alan bütün hususları kabul ettiği anlamına gelmektedir.
 
* Kesin kayıt sırasında belgelerin orijinalleri ve onaylı suretleri istenecektir. 
* Şahsen veya e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
 
 
Başvuru yapmadan önce lütfen yukarıda yazan hususları dikkatlice okuyunuz.
 
Online Başvuru İçin Tıklayınızkisa.link/gBDOs 
 
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü Kontenjanları İçin
 Tıklayınız. 

( NOT: Kontenjanlar Ön Bilgi Amaçlı Verilmektedir. Ülkelere ve Uyruklara Göre Belirlenen Bu Kontenjanlar Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Onayından Sonra Kesinleşecektir.)
 
Bu içerik 17.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 489 kez okundu.