2024 Erasmus Öğrenci Hareketliliği (Öğrenim - Staj - Konsorsiyum) Yerleştirme Sonuçları

Değerli Öğrencilerimizin Dikkatine;

 

 

Erasmus öğrenci hareketliliği yerleştirme sonuçları sayfa sonunda bilginize sunulmuştur.

 

 

Faaliyete hak kazanan öğrencilerimiz için oryantasyon/bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıda; hareketlilik süresince kullanılacak gerekli belgeler, başvuru aşamaları, izlenecek yola dair bilgi verilecektir. Oryantasyon toplantıları Microsoft Teams Uygulaması üzerinden uzaktan yapılacaktır. İlgili hareketlilik koordinatörleri sizleri Microsoft Teams ekiplerine tanımlayacaktır.

Çevrimiçi gerçekleştirilecek olan toplantının tarihi ve saati, ilgili koordinatör tarafından faaliyete hak kazanan adayların e- posta adreslerine gönderilecektir. Öğrenim hareketliliği toplantısı ayrı, staj hareketliliği toplantısı ayrı yapılacaktır.

 

Ofis, tüm gerekli bilgilendirmeler için öğrenci tarafından Erasmus başvuru sisteminde beyan edilmiş kayıtlı e-posta hesaplarını kullanacaktır. Lütfen e-postalarınızı sık sık kontrol ediniz.

 

 

Faaliyetinizi gerçekleştireceğiniz ülke konsolosluklarının/elçiliklerinin iletişim kanallarından vize başvuru koşulları ve gerekli işlemler hakkında şimdiden detaylı bilgi almanızı tavsiye etmekteyiz.

 

 

1. Ulusal Ajans Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen ölçütler doğrultusunda hareketlilikten yararlanacak öğrencilerin seçimi, tarafsızlığın ve şeffaflığın sağlanması amacıyla, Trakya Üniversitesi Rektörü tarafından oluşturulan komisyon tarafından gerçekleştirilmiştir. Başvuruları değerlendiren komisyonun başvuru sahipleriyle hiçbir kişisel bağlantısı ya da çıkar ilişkisi bulunmamaktadır.

 

2. Erasmus Öğrenci Hareketliliği kapsamında faaliyetten yararlanabilecek öğrenci sayısı Ulusal Ajans’tan sağlanacak bütçeye/kontenjana göre belirlenmektedir. Bu nedenle, geçmiş yıllara dayalı bölümlerin hareketlilik gerçekleştirme performansına göre kontenjan sayısı belirlenmiştir. Ulusal Ajans tarafından üniversitemize tahsis edilecek kontenjan sayısına göre, hareketlilik için belirlenen adayların sayısında azaltma ve artırmanın yanı sıra hibe kısıtlamasına da gidilebilir.

 

3. Programdan faydalanmaya hak kazanan öğrenciler, gideceği kurumun ilan ettiği son başvuru tarihinden önce, talep edilen belgeleri hazırlamakla ve karşı kuruma göndermekle yükümlüdür. İstenen belgeler için gideceğiniz kurumun internet sayfasını ve başvuru sürecini inceleyiniz.

 

4. Karşı kuruma başvuru süreci öğrencinin sorumluluğundadır. Yerleştirme yapılan okulların son başvuru tarihine (Gideceğiniz kurumun Erasmus internet sayfasından son başvuru tarihlerini kontrol ediniz) kadar talep ettikleri belgeleri karşı kuruma göndermeyen adaylar haklarını kaybederler. Yeniden yerleştirme yapılmaz.

 

5. Hareketliliğin sağlanması amacıyla TESİAD Türkçe Staj Konsorsiyumu ve Doktora Staj Projesi için YDS yazılı baraj puan şartı aranmamıştır.

 

6. Staj Hareketliliği başvurularında aynı tarihleri içeren kabul belgesi alan öğrenciler sadece bir staj projesinden yararlanılabilir. Erasmus başvuru sistemine kabul belgesi yüklemeden staj faaliyetine katılmaya hak kazanan öğrencilerin geçerli kabul belgelerini 10 Mayıs 2024 saat 17:00’ye kadar Erasmus Ofisine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

 

7. Yerleştirme sonuçlarına itiraz için son tarih 26 Nisan 2024 saat 17:00’dir. Bu tarihten sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmaz. İtirazlar Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Erasmus Ofisi’ne resmi dilekçe ile yapılır.

 

8. Başvuru bulunmayan ve asgari dil barajının geçilemediği birimlerdeki kontenjan, geçmiş yıllarda yapılan hareketlilik sayısı, başvuran sayısı, yabancı dil barajını geçen öğrenci sayısı ve başvuru yapılan her bölümden öğrenci gönderebilmek adına diğer bölümlerde değerlendirilmiştir

 

9. Yerleştirme yapılan okulların son başvuru tarihine kadar talep edilen belgeleri göndermeyen adaylar haklarını kaybederler. (Her Kurum ikili anlaşmaları bulunan ülke okullarından belli sayıda öğrenci kabul etmektedir. Başvuruda bulunan öğrenci yoğunluğundan dolayı bazı kurumlar öğrenci kabul edememektedirler. Bu yüzden belgelerinizi bir an önce hazırlamanızı ve gerekli işlemleri yapmanızı tavsiye ederiz)

 

10. Erasmus Öğrenci Hareketliliği ilanı ve UA Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen genel başarı puanına etki eden özel durumlar doğrultusunda ( kabul belgesi sunma, şehit-gazi yakını vb. ) adayların puanlarında azaltma ve artırma yapılmıştır.

 

11. Çeşitli sebeplerle hareketlilikten vazgeçen adayların en geç 26 Nisan 2024 tarihine kadar dilekçe ile Erasmus Ofisini bilgilendirmesi gerekmektedir. Bu tarihe kadar hareketlilikten vazgeçtiği halde bildirimde bulunmayan adayların bir sonraki başvurularında toplam puanlarından 10 puan düşürülecektir.

 

12. Başvuru yapan ve Üniversitemizin düzenlemiş olduğu yazılı YDS’ye giren tüm öğrencilerin listesine Erasmus Ofisi duyuru panoları ve internet adresinden ulaşabilirsiniz.

 

13. Programdan faydalanmaya hak kazanan öğrenciler ADAY olarak belirlenmiştir.  İtiraz süresi ve yapılacak detaylı belge kontrolleri sonrası, beyan edilenden farklı bir bilgiye ulaşılması durumunda adaylar faaliyetlerden yararlanamaz ve hak talep edemezler.

 

14. Tüm projeler 31/07/2025 tarihi itibari ile sonlanacaktır.

 

 

Öğrenim hareketliliği sonuçları için lütfen aşağıdaki Ek Dosyalara TIKLAYINIZ.

Staj hareketliliği ( Konsorsiyumlar dahil )ve Dr.Öğrenim sonuçları için lütfen aşağıdaki Ek Dosyalara TIKLAYINIZ.

 

 

Ek Dosyalar
Bu içerik 22.04.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 1315 kez okundu.