Almanya İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel’den Trakya Üniversitesi’ne Ziyaret

Almanya İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ile Almanya’nın Edirne Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu da hazır bulundu.

Göreve başlayalı henüz iki ay olduğunu ve şehir dışı ilk seyahatini Edirne’ye gerçekleştirmekten mutluluk duyduğunu belirten Başkonsolos Michael Reiffenstuel, tüm alanlarda olduğu gibi eğitim alanında da Almanya ve Türkiye arasında bir köprü vazifesi görmeyi hedeflediğini belirterek bu konuda Trakya Üniversitesi ile yapılabilecek iş birliklerini görüşmek üzere geldiğini ifade etti.

Ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ve her konuda iş birliğine hazır olduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Başkonsolos Michael Reiffenstuel’e Trakya Üniversitesi’ni tanıtarak Almanya ile mevcut iş birliklerinden ve Edirne’nin kardeş şehri olan Lörrach kentinin üniversitesi Baden-Wuerttemberg Cooperative State University Lörrach ile süregelen yakın ilişkilerden bahsetti. Trakya Üniversitesi’nde hâlihazırda 3’ü doktora olmak üzere 24 Alman pasaportlu öğrenci olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Almanca Öğretmenliği ve Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümlerinin çalışmalarını aktardı. Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Almanya üniversiteleriyle yapılacak her türlü bilimsel ve ikili iş birliğine açık olduklarını ifade etti.

Atılması gereken adımlar noktasında görüş alışverişinde bulunulan toplantıda, karşılıklı her türlü desteğe hazır olduklarını dile getiren Başkonsolos Michael Reiffenstuel ve Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu birbirilerine hediye takdiminde bulundu.

Ek Resimler
Bu içerik 01.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 737 kez okundu.