Azerbaycan Kültür Gecesi

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik Ve Spor Bakanlığının desteği ve Azerbaycan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu katılımlarıyla Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ile Trakya Azerbaycan Birliği tarafından düzenlenen “Azerbaycan Kültür Gecesi” etkinliği 19 Aralık 2017 tarihinde Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe, Azerbaycan Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Ekonomi Ataşesi Ramiz Hacızade, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıdvan Canım, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Levent Doğan, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler ile Azerbaycan vatandaşları katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, dernek olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin ülkelerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirterek “Azerbaycan ile Türkiye, bir millet iki devletiz.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrenci sayısı bakımından Türkiye’nin önemli bir Üniversitesi olduğunu ifade ederek “Üniversitemizde 2.700’e yakın uluslararası öğrencimiz var. Uluslararası öğrencilerimizin 2.300 kadarı konumumuz ve misyonumuz gereği Balkanlı öğrencilerden oluşuyor. Geriye kalan dört yüze yakın uluslararası öğrencimiz ise dünyanın farklı coğrafyalarından. Kültürel etkinliği gerçekleşen Azerbaycan ülkesinden Üniversitemizde 53 öğrencimiz var. Bu sayı arzuladığımız kadar çok olamayabilir ancak artması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Biz, Azerbaycanlı öğrencileri uluslararası yabancı öğrenci olarak görmüyoruz. Biz Azerbaycan’ı kardeş olarak görüyoruz. Oradan gelen öğrencilerimiz de bizim için yabancı öğrenci değil, kendi ülkemizin bir parçasıdır. Bu etkinlikte de bu birliktelik ve beraberliği göreceğiz. Biz Azerbaycan ile kardeş bir topluluğuz ve kendimizi hep bir olarak görüyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi ‘Tek millet iki devlet’ diyoruz. Trakya Uluslararası Öğrenci Derneğini de uluslararası öğrencilere yönelik yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Her daim destek olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan'ın tarihi ve kültürü, Üniversitemizde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler tarafından sunum ve video gösterimi ile tanıtıldı. Üniversitemizde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler ülkelerine özgü kıyafetlerle milli danslarını ve yöresel halk oyunlarını sergilediler. Etkinlikte şiirler okunup Azerbaycan müzikleri seslendirildi. Üniversitemiz devlet konservatuvarı öğrencileri de küçük bir konser verdi.

“Azerbaycan Kültür Gecesi” günün anısına gerçekleştirilen toplu fotoğraf töreni ile sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 25.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 1017 kez okundu.