BATI TRAKYALI LİSE ÖĞRENCİLERİNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TANITILDI

Türkiye’deki üniversiteler arasında özellikle Balkanlar ve Batı Trakya’dan en fazla öğrenciye ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi, Batı Trakyalı uluslararası öğrenci adaylarını ağırladı.  

Balkan ülkeleri başta olmak üzere 84 farklı ülkeden 5 bin uluslararası öğrencinin öğrenim gördüğü Trakya Üniversitesi, Yunanistan Batı Trakya’dan gelen öğrencilere tanıtıldı. Batı Trakya'nın İskeçe ve Gümülcine şehirlerinde lise öğrenimi gören 100 kişilik öğrenci grubu, Trakya Üniversitesini ziyaret etti. Trakya Üniversitesine gelen Batı Trakyalı soydaş öğrenciler için Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından özel bir tanıtım organizasyonu gerçekleştirildi. Tanıtım programı kapsamında bir gece Edirne’de misafir edilen öğrenciler için ertesi gün Edirne’nin tarihi, kültürel mekânlarına gezi düzenlendi. 

Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda düzenlenen programda, Trakya Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen Batı Trakyalı öğrencilere Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Dr. Öğr. Üyesi Alperen Karapınar, Şef Ömer Şahin Sakızcıoğlu, Murat Aygün ve yüksek lisans öğrencisi Neslihan Moumın tarafından Edirne ve Trakya Üniversitesi tanıtılarak uluslararası öğrenci başvuruları, öğrenci kayıtları, yurt ve burslar, Erasmus programı, öğrenci kabulü ve uluslararası öğrenciler için açılan kontenjanlarla ilgili bilgi verildi.

Tanıtım sunumlarının da gerçekleştiği programda konuşan Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu ifade ettiği Trakya Üniversitesinin, uluslararası öğrenci odaklı bir üniversite olup yaklaşık 45 bin öğrencisinden yüzde 10’unun uluslararası öğrenciler olduğunu söyledi. Uluslararası öğrencilerin tüm dünyada oldukça önemli olduğunu ifade eden Gürgendereli, Trakya Üniversitesinin eğitim verdiği uluslararası öğrencilerin, Balkanlar misyonuna uygun olarak yüzde 80’ini Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerin oluşturduğuna dikkat çekti.

Üniversite tanıtım filminin izlenmesinin ardından söz alan Uluslararası Öğrenci Birimi görevlisi Şef Ömer Şahin Sakızcıoğlu, uluslararası öğrencilerin Trakya Üniversitesinde öğrenci olmaya hak kazandıktan sonra Türkçe yeterlilik sınavına alındığını, öğrencinin bu sınavda başarılı olması durumunda kazandığı bölümde eğitim almaya başladığını; başarısız olması durumunda ise bir yıl boyunca Türkçe dil eğitimi aldığını ifade etti.

Kendisi de Gümülcineli olan Trakya Üniversitesi yüksek lisans öğrencisi Neslihan Moumın, yaşadığı deneyimleri paylaşarak Trakya Üniversitesinde okumanın bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi.

Gümülcine Türk Gençler Birliği ve İskeçe Türk Birliği’nin katkılarıyla Edirne’ye gelen öğrenciler, Trakya Üniversitesinin bölgede çok iyi bilindiğini, Batı Trakya’dan Trakya Üniversitesinde öğrenim gören çok sayıda öğrenci olduğunu bildiklerini ifade ederek, Trakya Üniversitesini daha yakından tanımak ve görmek için Edirne’ye geldiklerini söyledi.

Trakya Üniversitesini ve Edirne’yi yakından tanımak isteyen öğrenciler, programın ikinci gününde Doğa Müzesi ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzelerini gezdi. Külliyede öğrencilerle bir araya gelen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kendilerini gelecek yıl Trakya Üniversitesi öğrencileri arasında görmekten duyacağı memnuniyeti dile getirerek, Batı Trakya’dan gelen öğrenciler hakkında genel bir değerlendirmenin ardından Külliyenin tarihi değeri ve kültürel boyutu hakkında bilgiler verdi. 

Edirne’nin İstanbul’u fetheden bir şehir olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, aynı zamanda Edirne’nin bir öğrenci şehri olduğunu, bu tarihi şehirde ve Trakya Üniversitesinde öğrenci olmanın bir ayrıcalık olduğunu dile getirdi.

Kaynak: (https://www.trakya.edu.tr/haber/bati-trakyali-ogrenci-adaylarina-trakya-universitesi-tanitildi)

Ek Resimler
Bu içerik 18.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 143 kez okundu.