Bükreş Üniversitesi BUA'nın Bir Sonraki Dönem Başkanı

Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde 30-31 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen 4. BUA Toplantısı’nda 2019-2020 Dönemi başkanlığı belirlendi. 2018 BUA Başkanı olan Selanik Aristotales Üniversitesi’nden sonra 2019 yılı BUA Başkanının Bükreş Üniversitesi olmasına oy birliği ile karar verildi.

Oylama öncesinde gelecek dönem başkanlığı konusunda üniversiteler Bükreş Üniversitesi ile ilgili olarak Bükreş Üniversitesi hakkındaki olumlu fikirlerini belirterek oy kullandılar.

Oylama sonrası söz hakkı alan Prof. Mircea Dumitru, 2012 yılından beri Bükreş Üniversitesi Rektörü olduğunu ve Balkan Üniversiteler Birliğinin dünya ve Romanya çapında tanınması ve birliğe üye kabulü için çaba göstereceğini, BUA’nın vizyonlarını en iyi yere taşımak için ne gerekiyorsa yapacağına dair söz vererek konuşmasını neticelendirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konu ile ilgili olarak “Romanya’nın güçlü bir üniversite geleneği var. Bükreş Üniversitesinin başkanlığı ile BUA’nın gelecekte önemli adımlar atacağına inanıyorum.” dedi.
 
Prof. Dr. Mircea Dumitru kimdir?
 
Mircea Dumitru Felsefe alanında doktora derecesini 1998'de Tulane Üniversitesinden (New Orleans, Louisiana), modal mantıktaki  teziyle aldı. Aynı zamanda Bükreş Üniversitesi Felsefe Bölümünde neo-freeanizm ve neo-russelensizm üzerine önermeye yönelik tutumların ve doğrudan referansın anlambilimine dair bir tezi olan bir doktordur. Felsefi mantık, dil felsefesi ve modalitenin analitik metafiziği üzerine uzmanlaştı. Profesör Dumitru, modal mantık, doğruluk teorileri, anlam, akılcılık, Wittgenstein'ın düşüncesi, Quine, Kripke ve Kit Fine, realizm, özcülük ve relativizm üzerine odaklanmış çağdaş mantık gibi konularda 50'den fazla dergi makalesi ve bölüm yazmıştır. Araştırma ve öğretme yetkinliği felsefi mantığı, sembolik mantığı, dil felsefesini, modalitelerin metafiziğini, epistemolojiyi, akıl felsefesini ve vicdanını kapsar. Profesör Dumitru, 2011'den bu yana Bükreş Üniversitesi Rektörü ve 2014'ten bu yana Romanya Akademisinin üyesidir. 2011-2014 yılları arasında Avrupa Analitik Felsefe Derneği başkanlığını yapmıştır. 2000 ve 2008 yıllarında Felsefe Fakültesi Dekanlığı, 2008 - 2011 yıllarında Bükreş Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.
 
Bükreş Üniversitesi Tanıtımı
 
Bükreş Üniversitesi (Romence: Universitatea din Bucureşti): Romanya'nın başkenti Bükreş'te bulunan bir yükseköğretim kurumudur. Üniversitede 34.000 öğrenci öğrenim görmektedir. Üniversitenin tarihi 1864 yılına Saint Sava Akademisine dayanmaktadır. Bükreş Üniversitesi 1864 yılında kurulmuştur. 147 yıllık geçmişi olan Bükreş üniversitesi Avrupa’nın sayılı üniversiteleri arasına girmiştir. Özellikle hukuk bölümü ile Romanya’da popüler olmuştur. Bükreş Üniversitesinde 22 tane kısa program, 75’ten fazla uzun program ve 12’den fazla açık ve uzaktan eğitim, 120’den fazla master programı ve 50’den fazla doktora programı bulunmaktadır.
Ek Resimler
Bu içerik 08.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 729 kez okundu.