Denklik Belgesi Getirme Süresi 31 Ekim 2018 Tarihine Kadar Uzatılmıştır

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı İçin Kayıt Yaptırıp Diploma Denklik Belgesi Alamayan Öğrencilerimizin Dikkatine

Değerli öğrenciler diploma denklik belgesi başvuru işlemlerini aşağıdaki süreci takip ederek başlatabilirsiniz. Denklik belgesini getirme süresi 31 Ekim 2018 tarihine kadar uzatılmıştır.

- İkamet Başvurusunun yapılması ve evrakların teslimi

İkamet Başvuru Evrakları

 Başvuru formu (www.goc.gov.tr adresi e-ikamet sistemi üzerinden yapılan online başvuru sonucunda sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmaktadır. )

 İkamet izni kart bedeli makbuzu (Bu bedeli Edirne Maliye veznesinden yatırabilirsiniz. Tutar 72 TL)

 Pasaport veya pasaport yerine geçen belgenin aslı ve fotokopisi (Talep edilen ikamet süresinden 60 (altmış) gün daha uzun süreli pasaport yada pasaport yerine geçen belgeye sahip olmalısınız.)

 4 adet fotoğraf (Son altı ay içinde çekilmiş, fonu beyaz ve biyometrik olmalıdır.)

 Geçerli sağlık sigortası (Türkçe hazırlık eğitimi görecek öğrenciler için 1 yıl, eğitime başlayan öğrenciler için en az 2 yıl süreli olmalıdır)

 Öğrenci belgesi

 Adres bilgilerini gösteren belge (Yurtta kalıyorsanız yurt yönetiminden alacağınız imzalı, kaşeli, mühürlü belge, kiracı olarak kalıyorsanız noter onaylı kira sözleşmesi)

- İkamet başvuru evrakları öğrenci tarafından TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

- İkamet başvuru evrakları TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından Edirne İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilecektir.

- Evraklar Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edildikten sonra ikamet başvurusunda bulunan öğrencilerimiz İl Göç İdaresinden “İkamet Müracaat Belgesi” alacaklardır.

- Alınan bu belge ile “Diploma Denklik Belgesi Başvurusu”nda bulunabilirsiniz.

Resim

Bu içerik 28.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1091 kez okundu.