“DİL-BİL KENDİNİ GELİŞTİR” PROJESİ BAŞLIYOR…

Edirne Valiliği, Trakya Üniversitesi, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı.
 
Edirne Valiliği’nin koordinasyonu ile Trakya Üniversitesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla hazırlanan, "DİL-BİL Kendini Geliştir" projesinin protokol imza töreni gerçekleştirildi. Edirne Valiliği’nde gerçekleştirilen protokol törene, Vali Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zekeriya Bayrak ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt katıldı.
 
Edirne’de yükseköğrenim gören öğrencilerle birlikte halka yönelik ücretsiz dil eğitimi ve kişisel gelişim kurslarının düzenlenmesini içeren protokolün imza töreninde konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, “Öğrencilerin ve Edirne halkının dil öğrenmesini, çeşitli sanat ve spor kurslarıyla kişisel gelişimlerinin desteklenmesini amaçlayan DİL-BİL Kendini Geliştir projesini, geçtiğimiz yıl başarıyla hayata geçirdik. Türkçe’nin dışında Arapça, Bulgarca, Arnavutça ve Yunanca gibi dillerde de kurslar düzenledik. Proje ortaklarının katkılarıyla dil kurslarının yanı sıra sportif ve sosyal içerikli kurslar da açtık. Üniversite öğrencilerimizle birlikte, Edirne’de yaşayan herkes bu kurslara katılma imkânı buldu. Proje kapsamında açtığımız kurslara geçen yıl 690 kişiye ulaştık. Bu yılki kurslar geçtiğimiz yıla göre daha erken bir tarihte başlayacak. Kurslar, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek ve en önemlisi dileyen herkes kurslarımıza ücretsiz olarak katılabilecek. DİL-BİL Kendini Geliştir projemizin, Edirne’ye, ülkemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Projenin ve iş birliğinin ortaya çıkmasına katkı sunan Trakya Üniversitesi, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Vali Günay Özdemir ayrıca Edirne esnafına ve turizmcilere seslenerek, sayıları her geçen gün daha da artan komşu ülke turistlerine yönelik hizmet kalitesini artırabilmek, Edirne ve bölge ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmek amacıyla, özellikle Balkan dillerinin öğrenilmesi amacıyla dil kurslarının açılması yönünde talepkâr olmalarını istedi. Edirne’nin, Bulgaristan ve Yunanistan’da yaşayanlar için önemli bir ticaret ve turizm merkezi haline geldiğini hatırlatan Vali Günay Özdemir, “Esnaf, turizmciler ve Edirne'de iş yapan herkesin Bulgarca ve Yunanca öğrenmek için talepte bulunmasını istiyoruz. Biz onlara kurslar açarak, Edirne’ye yurt dışından gelen misafirlerimize daha iyi hizmet vermelerine yardımcı olacak bir dile kavuşmalarına olanak sağlamış olalım. Bu teklifimizi kendilerine iletiyoruz. Onlardan da bu talebi bekliyoruz. Bizlere bu noktada, üniversitemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve diğer paydaşlarımız gereken desteği vermeye hazır." dedi.
 
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise projenin, farklı kurumların aynı amaç etrafında kenetlenerek ortak çalışmasının güzel bir örneği olduğunu vurgulayarak, önemli bir ihtiyacı karşılayacak çalışmalara imza atıldığını ifade etti. DİL-BİL Kendini Geliştir projesinin, hem Edirne halkına hem de öğrencilere, ücretsiz olarak faydalanabilecekleri çok yararlı imkânlar sunacağını belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi’nde yaklaşık 49.000 Türk ve 3.200 uluslararası öğrenci öğrenim görüyor. Bu proje, üniversitemiz bünyesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimizin Türkçe öğrenmesini sağlarken, Türk öğrencilerimizin ve Edirne Halkı’nın da Arapça, Arnavutça, Bulgarca, Boşnakça, İngilizce ve Yunanca gibi diller öğrenmesine olanak sağlıyor. Ayrıca, kişisel gelişim ve spor kursları kapsamında da badminton, eskrim, okçuluk, masa tenisi, hüsn-i hat, ebru ve ney kurslarıyla bireylerin gelişimine katkıda bulunulacak. Kurumlar arasında gerçekleşen bu protokole katkısı olan başta Edirne Valimiz Sayın Günay Özdemir’e, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zekeriya Bayrak’a ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’a teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
 
Konuşmaların ardından Edirne Valisi Günay Özdemir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Zekeriya Bayrak, dil öğrenimiyle çeşitli sanat ve spor kurslarının açılmasına ilişkin konularda iş birliğini içeren protokolü imzaladı. Proje kapsamında açılacak, Türkçe, Arapça, Arnavutça, Bulgarca, Boşnakça, İngilizce ve Yunanca dil eğitimi ile badminton, eskrim, okçuluk, masa tenisi, hüsn-i hat, ebru ve ney kurslarına katılmak isteyenler, başvurularını 15-19 Ekim tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nde yapabilecek.
Ek Resimler
Bu içerik 11.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1730 kez okundu.