Erasmus Konsorsiyum Ortaklıkları

MATUK Turizm Konsorsiyumu

Marmara Turizm Konsorsiyumu KA108 projesi sadece Turizm bölümü öğrencilerine açık bir staj hareketliliği projesidir. Proje Kırklareli, Trakya ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nın katılımıyla Turizm Fakültesi öğrencilerinin disiplin ve yeterliliklerini pekiştirmelerini, işyeri tecrübesi kazanırken, Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanı olmalarını hedeflemektedir. 

DUSK Mühendislik Konsorsiyumu

Sakarya Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Bolu Abant Üniversitesi, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Üniversitesi ve Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın ortaklığında kurulmuş olan “DUSK Mühendislik Konsorsiyumu”na Trakya Üniversitesi olarak ortak olduk. Bu proje ile Mühendislik Fakültesi öğrencilerimizin öncelikle 3. Ve 4. Sınıfında eğitim almakta olan öğrencilerin teorik öğrenimlerini sanayi deneyimi ile buluşturarak yükseköğrenim ve iş dünyasını bir araya getirerek yerinde öğrenmeyi sağlayarak kaliteli ve sağlıklı istihdamı gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Trakya Üniversitesi olarak projenin yürütülmesinde ortak katkı sunacaktır. Konsorsiyumdan yararlanacak olan katılımcıların profesyonel iş hayatında istihdam edilebilirlikleri artacak ve kişisel gelişimleri, yabancı dil becerileri gelişecektir.

DEHA’S Tıp Konsorsiyumu

Düzce Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Bahçeliveler Medical Park Hastanelerinin ortaklığında kurulmuş olan “DEHA’S Tıp Konsorsiyumu”na Trakya Üniversitesi olarak ortak olduk. Bu projenin amacı Tıp bölümü öğrencilerinin vizyonunu genişletmek ve uluslararası hekim yetiştirmektir. Konsorsiyum desteğiyle yüksek öğrenim kurumlarının Tıp Fakültelerinde öncelikle 4.  5. ve 6. sınıfında eğitim almakta olan öğrencilerin teorik öğrenimlerini uluslararası sağlık deneyimi ile buluşturarak yüksek öğrenim ve iş dünyasını bir araya getirerek uluslararası yeterliliği olan hekim yetiştirmek ve son dönemde önemi artmakta olan sağlık turizmi için istihdam yaratmak ülkemizde sağlık turizminin yaygınlaşması ve desteklenmesini sağlamaktır. Konsorsiyumdan yararlanacak olan katılımcıların profesyonel iş hayatında ulusal ve uluslararası alanda istihdam edilebilirlikleri artacak, yabancı dil, karşılıklı iletişim, kişisel gelişimleri, kendine güven ve kültürler arası öğrenme gibi konularda da katkı sağlanacaktır. Ortakların deneyim paylaşımı yapacağı konsorsiyumumuz da değişen ve çeşitlenen iş dünyasının ihtiyaç duyulan teorik bilgileri yerinde ve yakından gözlemleyerek yüksek öğrenime katkı sağlanacaktır. Akademik ve uygulamalı öğrenmeyi yüksek öğrenim eğitimi süreci içerisinde tamamlama imkânı sağlanacaktır. Ayrıca proje kapsamında Tıp alanından mezun personelde ders verme ve ders alma hareketliliğinden faydalanabilecektir.

Türkçe'nin Öğretimi Konsorsiyumu 

Trakya Üniversitesi koordinatörlüğünde, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ortaklığında, Erasmus KA108 Projesi kapsamında Erasmus+ yabancılara Türkçe Öğretimi staj konsorsiyumu oluşturulmak istenmektedir. Bu hususta söz konusu Üniversitelerin yöneticileri ve Erasmus Ofisi sorumlularının katılımıyla, 15 Kasım 2019 tarihinde Sakarya Üniversitesi'nde bir toplantı gerçekleştirilmiş olup Erasmus+ yabancı dil olarak Türkçe'nin öğretimi yurt dışı stajı konsorsiyumunun oluşturulması çalışmalarına başlanmıştır.

Oluşturulmak istenen konsorsiyumun amacı söz konusu Yükseköğretim kurumlarında "Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı"nda ve "Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü"nde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerinin vizyonunu genişletmek ve uluslararası deneyim kazanmalarını sağlamaktır. Ayrıca Yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinde, öğrenim almakta olan öğrencilerin konsorsiyum desteğiyle Avrupa'nın değişik ülkelerinde teorik bilgilerini uluslararası deneyimle buluşturulması hedeflenmektedir.

Bu içerik 19.12.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 505 kez okundu.