Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’den Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na Ziyaret

Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ile Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz da hazır bulundu.

Bulgaristan’ın güzel ve tarihi şehri Filibe’de 30 Ocak 2017’den bu yana görev yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, bölgede yer alan üniversiteler hakkında bilgi vererek yapılacak işbirliklerine hazır olduklarını ifade etti. Başkonsolos Hüseyin Ergani, “Cumhuriyet tarihimizin ilk dış misyonları arasında yer alan Başkonsolosluğumuzun görev bölgesinde, Filibe’nin yanı sıra birçok şehir daha bulunuyor. Görev bölgemizde, eğitim amacıyla gelmiş ve ikili ilişkilerimizin gelişiminde müstesna bir yere sahip yaklaşık 15 bin civarında vatandaşımız yaşıyor. Öğrencilerimizin buradaki eğitim olanaklarını en iyi şekilde değerlendirmelerine önem veriyoruz, bölgemizden gelecek öğrencilerin de Trakya Üniversitesi’ni tercih etmelerinin faydalı olacağını biliyoruz. Edirne’ye en yakın Başkonsolosluk olmamız münasebetiyle de Trakya Üniversitesi ile kurulacak işbirliklerinin ve ticari, ekonomik, kültürel faaliyetlerin artırılması ile hem Bulgaristan hem de Türkiye arasında ilişkilerin gelişerek hız kazanacağına inanıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak, Balkan Üniversiteler Birliği’nin kurucusu ve daimi yönetim kurulu üyesi olmamız sebebiyle Balkanlar’da birçok projeye imza atıyor, güçlü bir kültür ve dostluk köprüsü kuruyoruz. Trakya Üniversitesi bölgenin en büyük eğitim kurumu olarak, 3.000’i Balkanlar’dan olmak üzere 58 farklı ülkeden toplam 3.300 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyor ve bu sayı her sene önemli ölçüde artış gösteriyor. Filibe, soydaş nüfusumuzun yoğun olarak yaşadığı, bizim için çok önemli bir şehir. Bu nedenle Filibe ve etrafındaki yerleşim alanlarından çok daha fazla öğrenci ağırlamak istiyoruz.” dedi. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerinin her platformda sürdürüleceğini belirterek, Trakya Üniversitesi’nin akademik sosyal ve kültürel faaliyetlere ve ikili işbirliklerine hazır olduğunu ifade etti.

Ziyarette, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan Balkan Senfoni Orkestrası’nın, Balkanlar’da daha etkin olması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bu kapsamda Türk Müziği ve müzisyenlerinin tanıtılması için Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinin daha sık periyotlarla konser verebileceği belirtildi.

Ek Resimler
Bu içerik 21.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1119 kez okundu.