Gümülcine ve İskeçe'de Üniversitemizin Tanıtımı Gerçekleştirildi

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Hatipler’den oluşan heyetimiz, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Eğitim Danışmanı Koray Hasan ile birlikte 24 Ocak 2018 tarihinde Gümülcine ve İskeçe Türk Birliği Eğitim Danışmanı Cemali Tahir ile birlikte 25 Ocak 2018 tarihinde İskeçe’de yaşayan soydaşlarımıza Trakya Üniversitesi’ni tanıtımı yapıldı. Öğrenci kontenjanları, öğrenci harçları, yapımına başlanacak olan yeni yurtlar ve bu yurtlarda uluslararası öğrencilerimize ayrılacak olan geniş kontenjanlar, üniversitemizin ihtiyacı olan öğrencilere verdiği burslar ve 2018-2019 yılı kayıtları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Her iki tanıtımda da öğrenciler ve velilerden çok yoğun ilgi görüldü.
Heyetimiz Gümülcine Başkonsolosu Sayın Murat Ömeroğlu’nu, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necdet Ahmet’i ziyaret etti. Ayrıca Gümülcine’deki Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği ile de görüşüldü. Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Av. Ercan Ahmet ve yönetim kurulu ile Türkiye mezunlarının başarıları, iş bulma durumları, bölüm ve meslek seçimleri, Trakya Üniversitesi mezunu öğrencilerin durumu hakkında durum değerlendirmeleri yapıldı.
İskeçe’ye geçen heyetimiz sunumdan sonra İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ziyaret ederek Trakya Üniversitesine gelen Batı Trakyalı öğrencilerin durumu görüşüldü. Temaslarda Trakya Üniversitesinin Balkanlara ve Batı Trakya’ya eğitim alanında verdiği desteklerden çok memnun olduklarını belirterek konuda başta Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler. 
Ek Resimler
Bu içerik 07.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 792 kez okundu.