Karadağ'a Ziyaret

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Üniversitemiz adına 08-11 Kasım arasında Karadağ’ı ziyaret ederek Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, Ulaştırma Bakanı Osman Nurkovic, Türkiye Podgoritsa Büyükelçisi Serhat Galip, Boşnak Demokratik Birliğinden Edib Saljic, Srednja Skola Gimnaziya Rozaye Okul Müdürü Feyzo Muric, Rozaye Baş İmamı Reyhan Hot ile görüştü.

Görüşmelerde Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversitesinin Balkanlara çok önem verdiğini ve önümüzdeki dönemlerde uluslararası öğrenci sayımızın on bine çıkararak uluslararası bir üniversite olmayı hedeflediğimizi, bu kapsamda sadece 39 olan Karadağlı öğrenci sayımızın daha da artırmayı istediğimizi ifade etti. Ulaştırma Bakanı Osman Nurkovic ise iki oğlunun yüksek öğrenimini Türkiye’de tamamladığını, kendi ailesinden Çanakkale Savaşı’na giden ve şehit düşen akrabalarının olduğunu, Trakya Üniversitesinde Karadağlı öğrencilerin eğitim alarak ülkelerine donanımlı olarak dönüp hizmet etmelerinden mutlu olacağını ve Trakya Üniversitesinin Karadağ’a gelip temaslar kurup tanıtım yapmasından duyduğu memnuniyeti belirtti.

Türkiye Podgoritsa Büyükelçimiz Serhat Galip’e Trakya Üniversitesinin Balkan Politikası ve Balkanlı öğrenci sayısı arttırmaya yönelik planlarımız hakkında bilgi verildi. Özellikle iki binden fazla Balkan kökenli öğrenciye sahip Üniversitemizde az sayıda Karadağlı öğrencinin olduğu ve bu sayının ivedilikle artırılması gerektiği vurgulandı. Büyükelçimiz Trakya Üniversitesinin Karadağ’a gelmesinin sevindirici olduğunu ve burada Üniversitemize her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz mezunu Edib Saljic ise Karadağ’da Türkiye Mezunlarının toplandığı bir oluşum içinde olduklarını ifade ederek Üniversitemizin Karadağ’a gelmesinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Görüşmelerde özellikle Rojaye ve Potporisa’daki başarılı öğrencilerin Trakya Üniversitesine getirilmesi, Trakya Üniversitesi hastanesinde doktorların ve sağlık personelinin staj yaptırılması ve eğitim verilmesi,  Karadağ Üniversitesi (University of Montenegro) ile özellikle lisansüstü düzeyde ortak çalışmalar yapılmaya başlanması, Erasmus ve Mevlana Programların aktif olarak kullanılması konularında görüşmeler yapıldı.

Ek Resimler
Bu içerik 11.11.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 963 kez okundu.