Kuzey Makedonya İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago’dan Ziyaret

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye ile Kuzey Makedonya arasındaki dostluk ilişkileri ile Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar’da yürüttüğü çalışmalar görüşüldü…
 
Kuzey Makedonya Hükümetinin 13 Ağustos’ta aldığı karar ile İstanbul Başkonsolosluğu görevine getirilen Aktan Ago ziyarette yaptığı konuşmada Trakya Üniversitesi’nin kendileri için çok özel bir anlam taşıdığını ifade ederek üniversite yönetiminin desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini belirtti. Balkanlar denilince akla gelen ilk üniversitelerden birisinin Trakya Üniversitesi olduğuna değinen Başkonsolos Aktan Ago Trakya Üniversitesi’nin pek çok alanda Makedonya toplumunun gelişimine katkı sunduğunu vurgulayarak desteklerinde ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da Kuzey Makedonya’nın ve Balkanların gelişimini yakından ilgilendiren her konuda desteğe hazır olduklarını belirterek Kosova’da hayata geçirilecek Teknopark benzeri bir modelin Kuzey Makedonya’da kurulması için de çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Ziyaret sırasında Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ile Balkan Araştırma Enstitüsü personeli Öğr. Gör. Cüneyt Nur da yer aldı.
Ek Resimler
Bu içerik 02.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 1097 kez okundu.