KUZEY MAKEDONYA’NIN OHRİ, MANASTIR VE RESNE ŞEHİRLERİNDE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ADAY ÖĞRENCİLERE TANITILDI

Trakya Üniversitesini tanıtmak ve iş birlikleri geliştirmek amacıyla Kuzey Makedonya’da bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, İştip ve Kırçova’nın ardından temaslarına Ohri, Manastır ve Resne’de devam etti.

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Dr. Öğr. Üyesi Feyza Nazan Gündüz, Ali Erhan Konuk ve Doktora öğrencisi Adjera Alitoska Kazaz’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Kuzey Makedonya’nın Ohri kentinde bulunan St. Kliment Lisesi, Kiril ve Metodi Ekonomi Lisesi ile Manastırda Sağlık Lisesi, Josip Broz Tito Lisesi ve Resne’de Çar Samoil Lisesi’nde öğrenciler ile bir araya gelerek tanıtım faaliyeti gerçekleştirdi.

Trakya Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen aday öğrencilere, üniversitenin bölümleri ve programları hakkında bilgi veren heyet, üniversiteyi tanıtan Makedonca, Arnavutça ve Türkçe broşürleri öğrencilere dağıttı. Tanıtım etkinlikleri kapsamında 200’den fazla öğrenciyle bir araya gelen heyet, Trakya Üniversitesinin öğrencilere sunduğu sosyal, kültürel, akademik ve kişisel gelişim imkânlarını anlattı. Programda, son olarak öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Kuzey Makedonya’da düzenledikleri tanıtım etkinlikleri hakkında bilgiler veren Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Kuzey Makedonya’nın farklı şehirlerinden üniversitelerine gelen öğrenci sayısını artırmak istediklerini ve bu kapsamda öğrenciler ile bir araya geldiklerini söyledi.

Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrenci kontenjanının %80’inin Balkan coğrafyasındaki öğrencilere ayrıldığı bilgisini veren Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, “Trakya Üniversitesi olarak Balkanlara her zaman ayrı bir önem veriyoruz ve Ohri, Manastır ve Resne’den daha fazla öğrencimizi üniversitemizde görmek istiyoruz.” dedi. Trakya Üniversitesinin akademik birimleri, eğitim olanakları, sosyal imkânlar, yurt imkânları, Erasmus öğrenimi ve staj hareketliliği hakkında da bilgiler verdiklerini kaydeden Gürgendereli “Üniversite ve bölümlerimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Sunumlar gerçekleştirdik ve tanıtım broşürlerimizi dağıttık. Kuzey Makedonya’da Üniversitemize gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Üniversitemizi gönül coğrafyamız Balkan ülkelerinde tanıtmaya, hizmet ve imkânlarımızı sunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bizleri destekleyen, teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Edirne ve Trakya Üniversitesi hakkında bilgiler veren heyet, ardından Ohri’de “Kardeşlik Birlik” İlkokulu Müdürü Cemal Mehmed’e nezaket ziyaretinde bulundu.
Kaynak: (https://www.trakya.edu.tr/haber/kuzey-makedonya-nin-ohri-manastir-ve-resne-sehirlerinde-trakya-universitesi-aday-ogrencilere-taniti)

Ek Resimler
Bu içerik 31.05.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 267 kez okundu.