KUZEY MAKEDONYA STRUGA, GOSTİVAR VE ÜSKÜP’TE ÇEŞİTLİ TANITIM VE TEMASLARDA BULUNULDU

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve beraberindeki heyet, Kuzey Makedonya’nın Struga, Gostivar ve Üsküp şehrinde çeşitli temaslarda bulundu.

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Dr. Öğr. Üyesi Feyza Nazan Gündüz, Ali Erhan Konuk ve doktora öğrencisi Adjera Alitoska Kazaz’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Kuzey Makedonya’nın Struga, Gostivar şehirleri ile başkent Üsküp’te bir dizi ziyarette bulundu.

Trakya Üniversitesi heyeti, Kuzey Makedonya’nın Ohri, Manastır ve Resne şehirlerinin ardından Struga şehrinde Dr. İbrahim Temo Lisesinde öğrenim gören Türk, Arnavut ve Makedon 350’den fazla öğrenciyle bir araya gelerek Üniversitenin ve Edirne’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Ziyarette, uluslararası öğrencilere sunulan imkânlar, bölüm ve programlar ile Erasmus öğrenimi ve staj hareketliliği hakkında bilgi verildi. Trakya Üniversitesinin tanıtıldığı etkinlikte, bilgi paylaşımının ardından öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.

Uluslararası Vizyon Üniversitesi Ziyaret Edildi

Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rifat Gürgendereli ve beraberindeki Trakya Üniversitesi heyeti, Gostivar’daki Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, Balkanlar konusunda yapılabilecek ortak çalışmalar, projeler ve Balkan Üniversiteler Birliği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun selamlarını ileten Gürgendereli, Kuzey Makedonya’da gerçekleştirdikleri çalışmalar ve tanıtım faaliyetleri hakkında Rektör Can’a bilgi verdi.

Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Trakya Üniversitesini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, üniversiteler arası iş birliği ve diyaloğun önemli olduğunu söyledi.

Gostivar’daki temaslarını tamamlayan Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi heyeti ardından, Kuzey Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te tanıtım faaliyetleri kapsamında Köprü- Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği yetkilileri ile bir araya geldi. Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Üsküp’ün Trakya Üniversitesi için önemine vurgu yaparak Türkiye ve Trakya Üniversitesinin tanıtımına yapmış oldukları katkılar için Dernek yetkilisi Leyla Şerif Emin’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Balkan ülkelerinde yapılacak dil, kültür ve tarih çalışmalarına her zaman destek olduklarını söyleyen Emin, Trakya Üniversitesinin faaliyetlerini önemli bulduklarını belirterek, teşekkürlerini iletti.
Kaynak: (https://www.trakya.edu.tr/haber/kuzey-makedonya-struga-gostivar-ve-uskup-te-cesitli-tanitim-ve-temaslarda-bulunuldu)

Ek Resimler
Bu içerik 05.06.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 390 kez okundu.