Prof. Dr. Enver Duran Balkan Üniversiteler Birliğinin Onursal Başkanı Olarak Kabul Edildi

4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı 30-31 Mart 2018 tarihlerinde Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. BUA Rektörler Toplantısı’nda Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Ivan Ilchev tarafından Üniversitemiz 6 ve 7. Dönem Rektörü Prof. Dr. Enver Duran’a Balkan Üniversiteler Birliği Onursal Başkanlık teklifinde bulunuldu. Toplantıda Balkan Üniversiteler Birliğinin geçmişini asla unutmayacaklarını ve bu birliğin temellerinin yıllar önce Trakya Üniversitesi tarafından atıldığını dile getiren Prof. Dr. Ivan Ilchev, iki dönem Trakya Üniversitesi Rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Enver Duran’ın Balkan Üniversiteler Birliğine Onursal Başkan olmasını teklif etti.

Konuya ilişkin Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Prof. Dr. Ivan Ilchev’in Balkan Üniversiteler Birliği’nin kuruluş aşamasından bugüne birliğin içeresinde olduğunu hatırlatarak Prof. Dr. Enver Duran’ın Balkan Üniversiteler Birliğine Onursal Başkan olması yönünde teklifte bulunmasının kendileri için şeref verici olduğunu dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Balkan Üniversiteler Birliğini kurmak Prof. Dr. Enver Duran’ın hayaliydi. Prof. Dr. Hilmi İbar ile Balkanlarda ziyaret edilmeyen ve ayak basılmayan üniversite bırakmadılar. Bu birliğin kurulabilmesi için çok gayret sarf ettiler. Prof. Dr. Ilchev’e teklifleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Prof. Dr. Hilmi İbar, Prof. Dr. Enver Duran ile 2008 yılında göreve başlayarak Balkan Üniversitelerinin arasında bir network kurduklarını ve bu birliğin bugün 70 üyesi olduğunu belirterek Prof. Dr. Enver Duran’ın bu birliğin yükselmesinde önemli ölçüde gayret gösterdiğini dile getirdi.

Toplantıda Balkan Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin temsilcilerinden oluşan heyet tarafından Prof. Dr. Enver Duran’ın Balkan Üniversiteler Birliği Onursal Başkanlığı görevine getirilmesi oylandı. Oylama neticesinde Prof. Dr. Enver Duran oy birliği ile Balkan Üniversiteler Birliği Onursal Başkanı oldu.

Prof. Dr. Enver Duran’a Balkan Üniversiteler Birliği Onursal Başkanlık görev plaketinin gelecek yıl Selanik Üniversitesinde yapılacak Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı’nda verilmesi kararlaştırıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 08.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 694 kez okundu.