Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Balkan Kervanı Projesi” Kapsamında Küçükçekmece Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu; Küçükçekmece Belediye Başkanlığı, Trakya Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından, 18 Temmuz-5 Ağustos 2018 tarihleri arasında düzenlenen ve Balkan ülkelerinde yapılacak kültür sanat etkinliklerini kapsayan “Balkan Kervanı Projesi”nin tanıtım toplantısı vesilesiyle, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'i ziyaret etti. Projenin tanıtım toplantısına Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Recep Şencan ve Hamza Gönenç'in yanı sıra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve çok sayıda Balkan ve Trakya Bölgesi sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tanıtım toplantısında Trakya Üniversitesi olarak Balkanlara yönelik tüm projelere destek verdiklerini ifade ederek, “Balkanlara borcumuz var. Bizim o topraklardaki camilerimize, mezarlarımıza, kültürümüze, değerlerimize sahip çıkılmış. O topraklardaki Müslüman ve Türk vatandaşlarımıza karşı, tarihi birikimimize karşı borcumuz var. Her şeyi bir fırsat bilip o topraklara gitmeye ihtiyacımız var. Bu projeye bizleri davet eden eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz'e gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.

Balkan Kervanı Projesi tanıtımının ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Küçükçekmece’de bulunan Hayrabolu ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği’ni ve Dernek Başkanı Soner Çetin’i ziyaret etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcıları Recep Şencan, Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve derneğin eski başkanı Barış Sert ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz eşlik etti. Hayrabolu ve Köyleri Kültür Yardımlaşma Derneği üyelerinin de katıldığı toplantıda bölgenin durumu, ilçedeki gelişmeler ve gelecekte yapılacak projeler konuşuldu.

Balkan Kervanı Projesi kapsamında Bosna Hersek (Saray Bosna, Mostar), Karadağ (Podgoritsa), Arnavutluk (Tiran), Makedonya (Ohrid, Tetova) ve Kosova’da (Prizren ve Priştine) olmak üzere 8 etkinlik gerçekleştirilecek. Trakya Üniversitesi Balkan Folklor Topluluğu ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerin bulunduğu Balkan Kervanı, bu şehirlerde düzenlenen etkinliklerle Türk kültürünü tanıtacak. Gösteriler kapsamında, Türk halk oyunları, Hacivat-Karagöz kukla sanatı, semazen gösterileri, ebru sanatı, cam sanatı, bakır sanatı, hat sanatı gibi el sanatları sergilenerek ve Türk kahvesi, Osmanlı macunu, pamuk şeker gibi kültürel kimliğin parçası olan ikramlar sunulacak.

Ek Resimler
Bu içerik 27.07.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 766 kez okundu.