Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği’ne Ziyaret

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Sırbistan seyahati kapsamında, Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek Büyükelçi Tanju Bilgiç ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz eşlik etti.
Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iki ülke arasındaki ilişkileri değerlendirdi, bölgesel konuları ele aldı. İki ülke arasındaki iş birliğini daha da artıracak konu başlıklarının ele alındığı toplantıda Türkiye’nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, Sırbistan ile ilişkilerde ülke olarak en iyi dönemlerden birini yaşadığımızı belirterek, “Türkiye’nin Balkanlar’da yer alan pek çok ülkeyle, tarihten gelen kuvvetli bağları mevcut. Ülkemizin, Balkanlar’da ve Avrupa’da sahip olduğu stratejik ve diplomatik ilişkilerle iş birliğini eğitim alanında da geliştirerek,  ülkelerin dostluk ilişkilerine olumlu katkılar sunmasını ve bilime hep birlikte ışık tutmalarını diliyoruz.” dedi. Edirne’yi ve Trakya Üniversitesi’ni yakından tanıdığını, proje ve çalışmalarını takip ettiğini ifade eden Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Trakya Üniversitesi, Türkiye’nin Balkanlar’a açılan ve üstlendiği misyon doğrultusunda, Balkanlar için yoğun şekilde çalışan üniversitesi.” şeklinde konuştu.
Bu içerik 26.10.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 542 kez okundu.