SIRBİSTAN’IN BAŞKENTİ BELGRAD’DA TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ADAY ÖĞRENCİLERE TANITILDI

Trakya Üniversitesini tanıtmak ve iş birlikleri geliştirmek amacıyla Sırbistan’da bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Kraljevo ve Novi Pazar’ın ardından temaslarını başkent Belgrad’da sürdürdü.

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Alperen Karapınar, Öğr. Gör. Özay Ak, Ali Erhan Konuk ve Murat Aygün’den oluşan Trakya Üniversitesi heyeti; Belgrad Elektrik ve Elektronik Lisesi, Belgrad Spor Lisesi ve Belgrad Sağlık Lisesi’nde öğrenciler ile bir araya gelerek Trakya Üniversitesini tanıttı. Trakya Üniversitesinde öğrenim görmek isteyen aday öğrencilere, üniversitenin bölümleri ve programları hakkında bilgi veren heyet, üniversitenin öğrencilere sunduğu olanakları tanıtmak üzere hazırladıkları Sırpça broşürleri öğrencilere dağıttı.

Sırbistan’da düzenledikleri tanıtım etkinlikleri hakkında bilgiler veren Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli, Sırbistan’dan gelen öğrenci sayısını artırmak istediklerini ve bu kapsamda öğrenciler ile bir araya geldiklerini söyledi. Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrenci kontenjanının %80’inin Balkan coğrafyasındaki öğrencilere ayrıldığının bilgisini veren Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli “Üniversite ve bölümlerimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Sunumlar gerçekleştirdik ve tanıtım broşürlerimizi dağıttık. Trakya Üniversitesi olarak Balkanlar’a her zaman ayrı bir önem veriyoruz ve buradan daha fazla öğrencimizi üniversitemizde görmek istiyoruz. Üniversitemize gösterilen ilgiden son derece memnunuz. Üniversitemizi gönül coğrafyamız Balkanlar’da tanıtmaya, hizmet ve imkânlarımızı sunmaya devam edeceğiz. Bu süreçte bizleri destekleyen, teşvik eden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ediyoruz.” dedi. Gürgendereli ayrıca, Trakya Üniversitesinin akademik birimleri, eğitim olanakları, sosyal imkânlar, yurt imkânları, Erasmus öğrenimi ve staj hareketliliği hakkında da bilgi paylaşıldığını belirtti.

Belgrad’daki okullara yönelik tanıtım faaliyeti, öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile sona erdi. Trakya Üniversitesi heyeti, Belgrad’daki temasları kapsamında ayrıca Belgrad Üniversitesi ve ATSSB Üniversitesi ile Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliğini, MEB Belgrad Eğitim Müşavirliğini ve Belgrad Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti.

Kaynak: https://www.trakya.edu.tr/haber/sirbistan-in-baskenti-belgrad-da-trakya-universitesi-aday-ogrencilere-tanitildi

Ek Resimler
Bu içerik 19.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 264 kez okundu.