Trakya Bölgesinde Bulunan Üniversiteler “Uluslararası Öğrenci Çalıştayı” Gerçekleştirildi

“Trakya Bölgesinde Bulunan Üniversiteler Uluslararası Öğrenci Çalıştayı” Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde 05 Şubat 2018 tarihinde Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 Çalıştay programına Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Şb. Müd. Aysel Barbaroz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Doğan Demir, Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Mehmet Güven Avcı, Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Murat Türkyılmaz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tülün Özsaygılı, Bülent Kaçın, Habibe Göktaş ve Ömer Şahin Sakızcıoğlu katılım yaptılar.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan çalıştay üniversite temsilcilerinin üniversitelerini tanıtıcı sunumlarını göstermeleri ile devam etti. Çalıştayda uluslararası öğrenci alım sürecinde ve öğrencilerin eğitim hayatı boyunca karşılaştıkları sorunlar ile üniversite kontenjanlarının rasyonel kullanımı gibi konulara yönelik tartışmalar yapıldı. Müdürümüz Doç.Dr. Murat Türkyılmaz ve Daire Başkanı Tülün Özsaygılı Üniversitemizin uluslararası öğrenci misyonu ve yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdiler. Namık Kemal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Mehmet Güven Avcı’nın üniversitelerinde uyguladıkları “Buddy Öğrenci” projesi hakkında verdiği bilgiler Üniversitemiz temsilcileri tarafından ilgiyle karşılandı ve Trakya Üniversitesi’nde  uygulanabilirliği üzerine düşünüldü.

Sıcak bir atmosferde geçen çalıştay da öğrencilerin daha iyi eğitim ve hizmet almalarına yönelik kararlar alındı ve ayrıca üniversiteler arası öğrenci ve personel etkileşiminin artırılması üzerine fikir birliğine varıldı. Alınan kararların Yükseköğretim Kurulu’na da bildirilmesinin kararlaştırıldığı çalıştay “Sonuç Bildirgesi”nin hazırlanması ile son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 07.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 2657 kez okundu.