Trakya Üniversitesi, Kosova Devleti Kamu Yönetimi Enstitüsü Müdürü Refike Sülçevsi Ve Beraberindeki Heyeti Ağırladı

Kosova Devleti Kamu Yönetimi Enstitüsü Müdürü Refike Sülçevsi ile Bujar Thaçi, Enver Haxhijaj, Kushtrim Selishta ve Alma Ademiden oluşan heyet, Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etti. Trakya Üniversitesi Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Toplantı Salonu’nda konukları ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kardeş ülke Kosova’dan Edirne’ye gelen heyeti Üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Berkan Demiral ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Demiral’ın da hazır bulunduğu görüşmede iki ülke arasında yürütülen ortak faaliyetler ve ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Trakya Üniversitesi ile Kosova Devleti Kamu Yönetimi Enstitüsü arasında ortak eğitim, iş birliği çalışmaları ve ikili anlaşmaların genişletilmesi konularının görüşüldüğü toplantıda, Kosova Devleti Kamu Yönetimi Enstitüsü Müdürü Refike Sülçevsi ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’ndan Trakya Üniversitesi’nin eğitim-öğretim faaliyetleri ile yürüttüğü uluslararası proje ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Toplantıda, Kosova ve diğer Balkan ülkelerindeki üniversiteler ile iş birliği içerisinde ortak çalışmalara imza attıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkanlar’dan toplam 3.050 uluslararası öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını ve bunun 461’ini Kosovalı öğrencilerin oluşturduğunu söyledi. Kardeş ülkenin gençlerini Trakya Üniversitesi’nde görmekten memnuniyet ve mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi olarak, Kosova’da bulunan üniversitelerle eğitim başta olmak üzere pek çok alanda iş birliği protokolleri imzalıyoruz. Balkan Üniversiteler birliği çatısı altında da Kosova’daki üniversitelerle ortak proje ve çalışmalarda yer alıyoruz. Üniversitemizde öğrenim gören Kosovalı öğrenciler ve Kosova’dan tedavi maksadıyla Üniversitemiz hastanesine gelen hastalara sağladığımız pek çok imkânın yanı sıra Kosova üniversitelerinin yürüttüğü akreditasyon faaliyetleri için de onlara gereken desteği veriyor ve tecrübelerimizi aktarıyoruz. Her yıl geleneksel olarak Kosova’nın bağımsızlık günü kapsamında Üniversitemizde etkinlikler düzenliyor, yurt içi ve yurt dışından önemli konukları ağırlıyoruz. Kosova ile olan iş birliğini eğitim ile de sınırlı tutmuyor, iş dünyası ile de bir araya geliyoruz. Akademik eğitimi daha da ilerletmek, ihtiyaç duyulan konularda bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak ile kamu kurum ve kuruluşları arasında ortak bir gayede buluşmak noktasında her türlü iş birliğine ve gerekli desteği vermeye hazırız.” dedi.

Kosova Devleti Kamu Yönetimi Enstitüsü Müdürü Refike Sülçevsi ise kendilerine gösterilen yakınlık ve ilgiden memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye’nin ve Balkanlar’ın önemli dinamiklerinden biri olan Trakya Üniversitesi ile Balkanlar vizyonu doğrultusunda iş birliği ve kamuyu ilgilendiren konularda ortak çalışmalara imza atmak istediklerini belirtti. Toplantıda, Trakya Üniversitesi ile Kosova Devleti Kamu Yönetimi Enstitüsü arasında daha önce imzalanan protokole ve mevcut iş birliklerine de değinen Refike Sülçevsi, Kosova’da bir kamu enstitüleri olduğunu hatırlatarak, “Kamuyu ve kamuda çalışanları ilgilendiren konularda, enstitümüzün üniversiteler ile ne gibi iş birliktelikleri kuracağı, kamusal alanda dünyada yaşanan gelişmelerin nasıl yorumlanacağı, eğitim ayağının nasıl güçlendirilebileceği ve ortak atılabilecek adımlar hususunda görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu noktada, Trakya Üniversite’nin sahip olduğu bilgi ve tecrübe ile Balkanlar vizyonunu yakından biliyoruz. Trakya Üniversitesi, Balkanlar ve Balkanlardaki üniversiteler için iki ülke arasında diyaloglar oluşturulması noktasında çok önemli bir üniversite. Kamu kurumlarının dünyaya entegrasyonunu sağlamak, kapasitelerini artırmak ve pek çok alanda katkılar sunmak amacıyla buradayız. Trakya Üniversitesi ile ortak bir paydada buluşacağımız önemli konular olduğuna inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber: Ali KÜÇÜKOĞLU
Editör: Sertan ATASOY
Fotoğraf: Mustafa TOPYANAK
Ek Resimler
Bu içerik 30.10.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 779 kez okundu.