Trakya Üniversitesi 2022-2023 Yurtdışından Öğrenci Kabulü Başlıyor

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabulü Başvuruları 08.07.2022 tarihi itibari ile yobasvuru.trakya.edu.tr adresinden online olarak “Diploma Notu” üzerinden alınmaya başlayacaktır. Tercih işlemlerini tamamlayan adayların başvuru sisteminde yer alan ödeme talimatları doğrultusunda TÜ Uluslararası Öğrenci Online Baraj Sınavı ücretini 20 Euro olarak 28 Temmuz 2022 tarihine kadar yatırmaları gerekmektedir. Sınav ücreti yatırmayan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınav ücretinin geri iadesi yapılmayacaktır. 30 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek online baraj sınavı saati ve linki adaylar ile paylaşılacaktır. Baraj sınavı detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

Adayların sağlıklı bir başvuru yapabilmesi için duyurularımızı dikkatle takip etmesi ve gerek duyulduğunda TÜ Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Uluslararası Öğrenci Ofisi’ne e-posta ile ulaşması önemle rica olunur. İletişim: student@trakya.edu.tr

Sizlere ücret karşılığında başvuru yapacağını ve Üniversitemize kesinlikle yerleştirileceğinizi iddia eden kişilere ASLA İNANMAYINIZ!

Resim        Resim

For the English Announcement Tıklayınız

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci
Kabulü Kontenjanları İçin Tıklayınız.
Resim

Yedek Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınavı

Yedek Olarak Yerleşenlerin Türkçe Düzey Belirleme Sınav Yeri

-

ÖZEL YETENEK SINAV TARİHLERİ VE YERLERİ (Özel Yetenek Sınavına katılacak adaylarında Online Baraj Sınavına girmeleri gerekmektedir.)

Güzel Sanatlar Fakültesi

Tarih: 18 Ağustos 2022

Yer: Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
TÜ Karaağaç Yerleşkesi

Eğitim Fakültesi

Tarih: 02 Ağustos 2022

Yer: Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi
TÜ Ayşekadın Yerleşkesi

Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi

Tarih: 10 Ağustos 2022

Yer: Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi
TÜ Balkan Yerleşkesi

Devlet Konservatuvarı

Tarih: 04 Ağustos 2022

Yer: Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı
TÜ Balkan  Yerleşkesi

Online Baraj Sınavı Hakkında

• Barajı sınavı adayların temel öğrenme becerilerini ölçmeye yönelik bir sınavdır.
  • Sınav online olarak gerçekleştirilecek olup sınav saati başvuru süreci içerisinde adaylara duyuru yoluyla bildirilecektir.
  • Sınav MS Teams Programı üzerinden gerçekleştirilecek olup sınav linki adaylara gönderilecektir.
  • Online Baraj Sınavından en az 50/100 alan adaylar ortaöğretim diploma notu üzerinden değerlendirilmeye alınacaktır. Online Baraj Sınavı Taban Puanı sınırını geçemeyen adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Not: Özel yetenek sınavları ile ilgili bilgi almak isteyen adaylar ilgili bölümün bağlı olduğu okul ile irtibata geçmelidirler.

Önemli Notlar

-Başvuru esnasında ( 08 - 26 Temmuz 2022)

>>Diplomanızda notun yazdığı sayfayı (Diploma tercümesi olmak zorundadır)

>>Karnelerinizi (transkriptleriniz) (Karne/transkript tercümesi olmak zorundadır)

>>Pasaportunuzda fotoğrafın bulunduğu sayfa ile takip eden sayfayı

>>Mavi kart sahipleri, “Mavi Kart”ın ön ve arka yüzünü

>>Bir uyruğu Türkiye olan çift uyruklu adaylar vukuatlı nüfus cüzdanı örneğini

>>Son altı ayda çekilmiş vesikalık bir fotoğrafı

>>Başvuru formunun imzalı halini (Başvurunuzu tamamladığınızda bu form sistem tarafından otomatik olarak verilecektir. İmzalayıp tekrar sisteme yüklemeniz gerekmektedir.)

>>Aşağıdaki bağlantıda bulunan taahhütnameyi imzalayarak

Sisteme yüklemeniz gerekmektedir. Başvuru sistemimize 25 mb’ye kadar dosya yükleyebilirsiniz.

Taahhütname Metnini İndirmek
İçin Tıklayınız
Resim

-Başvuru formuna girilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması adayların sorumluluğundadır. Hatalı bildirim yapan aday kayıt hakkını kaybeder.

-Başvurular bireysel olarak online yapılacak olup toplu başvuru formu kesinlikle kabul edilmeyecektir.

-Başvurularınızı herhangi bir aracı ile değil lütfen bireysel olarak yapınız. Trakya Üniversitesi’nin herhangi özel bir kuruluş ile antlaşması vs. kesinlikle yoktur. Sizlere ücret karşılığında başvuru yapacağını, Üniversitemize yerleştirileceğinizi iddia eden kişilere ASLA İNANMAYINIZ!

-Online Baraj Sınavı'ndan en az 50/100 puan alan adaylar ortaöğretim diploma not ortalamaları değerlendirilerek programlarımıza yerleştirilecektir.

-Sınav ücretini yatırmayan adaylar "Online Baraj Sınavı"na ve yerleştirme değerlendirmelerine alınmayacaktır.

-Başvurular 26/07/2022 günü saat 23.59’a kadar online olarak https://yobasvuru.trakya.edu.tr adresinden yapılacaktır.

-Adaylar Ortaöğretim Diploma Notu en az %50 olan lise veya dengi okul diploması ile başvuru yapabilir.

-Başvuru yapan adaylardan tercihlerinde Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi olanların ilgili fakültelere yerleştirme işleminin yapılabilmesi için Ortaöğretim Diploma Notunun en az 100 üzerinden 85 olması gerekmektedir.

Not1: T.C. Yükseköğretim Kurulu kararı gereğince; mavi kart sahibi adaylar ile lise eğitimini yurtdışında görmüş (KKTC hariç) T.C. uyruğunda bulunanlar ve uyruğundan biri T.C olan çift uyruklu adaylar, Öğretmenlik, Tıp ve Diş Hekimliği İLE Eczacılık programlarının genel kontenjanlarının en fazla %10'undan faydalanabilmektedir. Bu programlara mavi kart sahibi adaylar için kontenjan açmak Üniversiteler inisiyatifindedir.

Not2: Yerleştirme esnasında katsayı uygulanacak ülke ve birim tablosu için Tıklayınız.

Bu içerik 29.06.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 36501 kez okundu.