Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğüne, Edebiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli Atandı

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevine, Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli getirildi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesinin misyonu ve vizyonu doğrultusunda Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmalarını her zaman önemsediklerini belirterek, Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli’ye yeni görevinde başarılar diledi.

Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli de bayrağı daha ileri taşımak için elinden geleni yapacağını belirterek, Trakya Üniversitesinin uluslararasılaşma çalışmalarına el birliğiyle katkıda bulunacaklarını ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli Kimdir?

Rifat Gürgendereli, 1969 yılında Edirne’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Edirne’de tamamladı. 1991 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olmuş; yüksek lisansını 1994 yılında Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Edebiyatı Bilim Dalı’nda, doktorasını 2001 yılında Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili Bilim Dalı’nda tamamlamıştır. Lisans öğreniminden sonra sırasıyla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen (1991-92 Enez- Karaincirli, 1992-1995 Süloğlu) ve Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görev yapan Gürgendereli, 2003 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne Öğretim Üyesi olarak atanmıştır. 27 Ekim 2007-20 Eylül 2009 tarihleri arasında Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevinde bulundu. 03 Eylül 2008 ve 21 Ağustos 2009 tarihleri arasında Fen-Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. Türk Dili, Türk Edebiyatı, Yabancılara Türkçe Öğretimi, Balkan Çalışmaları alanında birçok yayını bulunmaktadır. 9 Tezli Yüksek Lisans danışmanlığı ve 1 Doktora danışmanlığı yapmıştır. 2014-2019 yılları arasında Bosna Hersek Sarajevo Üniversitesi Felsefe Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde misafir öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Ek Resimler
Bu içerik 28.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 199 kez okundu.