Trakya Üniversitesi Heyeti, Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’ü Ziyaret Etti

Bulgaristan Sofya’ya giden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök’ü Büyükelçilik makamında ziyaret etti. Bulgaristan Türk-Müslüman toplumunun önemli isimlerinden biri olan İsmail Cambazov’un mezarı başında yapılan anma töreninden sonra Büyükelçilik makamında gerçekleşen ziyaretin ilk bölümünde, İsmail Cambazov’un eşi Vildan Cambazov, Bulgaristan Başmüftüsü Dr. Mustafa Haci ve Bulgaristan Türk toplumunun önde gelen isimleri yer aldı.

Ziyaretin, Balkanlarla ilişkiler ve iş birliklerinin masaya yatırıldığı ikinci bölümünde ise Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Basın Danışmanı, Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada hazır bulundu. Türkiye’nin Balkanlar stratejisi ve politikası ile Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar vizyonu ve potansiyel iş birlikleri konusunda değerlendirmelerde bulunulan görüşmede, Türkiye ve Bulgaristan ilişkilerinin olumlu seyri ile başta Avrupa Birliği projeleri ile uluslararası öğrenci sayılarındaki artış olmak üzere birçok konu ele alındı.

Trakya Üniversitesi’nin, Türkiye’nin Balkanlar politikası doğrultusunda bir vizyon çizdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Bu vizyonun hayata geçirilmesi ve çeşitli iş birliklerine imza atmamızda bölgedeki misyon şefliklerimizin destekleri oldukça kıymetli. Değerli Büyükelçimiz Aylin Sekizkök ile eş güdüm içerisindeki çalışmalarımız sayesinde Trakya Üniversitesi’nin Bulgaristan’daki algısı her geçen gün daha da güçleniyor, bu bölgedeki iş birliklerimiz oldukça verimli bir şekilde devam ediyor. Kendilerine destekleri ve iş birliklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi’nin bilgi birikimi ve heyecanı ile Balkanlar için büyük bir şans olduğunu ifade eden T.C. Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ise üniversitenin bu bölgedeki çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve desteklediklerini, işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirtti. Büyükelçi Aylin Sekizkök, Trakya Üniversitesi heyetinin İsmail Cambazov anma programına katılmasının da bölge halkı adına manevi açıdan çok kıymetli olduğunu belirterek, nazik ziyaretlerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve ekibine teşekkür etti.

Ziyaret, hediye takdimi ile son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 26.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 444 kez okundu.