Trakya Üniversitesi Heyetinden Kosova Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka’ya Ziyaret

Kosova’ya bir teknopark kurulması başta olmak eğitim, sağlık gibi birçok gündem maddesi ile Kosova’da temaslarda bulunan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka’ya makamında ziyaret etti. Ziyarette, Trakya Üniversitesi mezunu, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş da hazır bulundu. Trakya Üniversitesi’nin Kosova ve Prizren özelinde gerçekleştirmeyi planladığı çalışmaların görüşüldüğü toplantıda Mytaher Haskuka, Trakya Üniversitesi’nin Kosova’da atmış olduğu adımlardan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Prizren’den daha fazla öğrenciyi Trakya Üniversitesi’nde görmek istediklerini ifade eden heyet, sağlık eğitimi ve hizmetlerinde de Trakya Üniversitesi’nin kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti. Kosova’da Trakya Üniversitesi öncülüğünde temelleri atılacak olan teknopark konusunda da Mytaher Haskuka’dan destek talebinde bulunan heyet, sıcak ve dostane karşılamalarından ötürü teşekkür etti.

Prizren’de Trakya Üniversitesi’ni ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Mytaher Haskuka, Trakya Üniversitesi’nin Kosova ve Prizren’e büyük değer verdiğini, bu değerin hayata geçirilen projelerle somutlaştığını vurguladı. Kosova’nın gelişip kalkınması adına Trakya Üniversitesi’nin vermiş olduğu katkılar için teşekkür eden Haskuka, hayata geçirilecek tüm projeler için destek sözü verdi.

Prizren’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ise “Dost ve kardeş Kosova’nın gönlümüzdeki yeri farklı. Balkanlarla gönül köprülerini kurmakla kalmıyor bu bölgenin kalkınması için de önemli adımlar atıyoruz. Türkiye’de örnek olarak görülen Trakya Teknopark modelini Kosova’ya taşımak hedefindeyiz. Atacağımız adımlarda ve hayata geçireceğimiz projelerde Prizren Belediye Başkanı, değerli dostumuz Mytaher Haskuka’nın desteklerinin kıymetli olacağına inanıyoruz. Kendisi de bizleri her konuda olduğu gibi bu konuda da destekleyeceğini ifade etti. Trakya Üniversitesi, her alanda Kosova’nın en büyük destekçisi. Bu vesileyle Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Kosova’ya selamlarını da iletmek isterim.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 07.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 292 kez okundu.