Trakya Üniversitesi Heyetinden Kosova Sanayi Ve Ticaret Bakanlığına Ziyaret

Ekim 2020’de, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Vesel Krasniqi’ye ziyaretinde gündeme gelen Trakya Teknopark modeli temel alınarak kurulması hedeflenen Kosova Teknopark’ta son aşamaya geldi. Geçtiğimiz haftalarda online olarak gerçekleştirilen çalıştayın ardından, proje ile ilgili detayların konuşulması amacıyla bir araya gelen Trakya Üniversitesi ile Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanlığı heyetleri, model üzerinde fikir birliğine vardı. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark A. Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti ve Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Kreshnik Thaqi ile Bakan Danışmanları Lumturiye Kurtişay, Mert Aşıkferki ve Selima Mustafic’ten oluşan Kosova heyetinin bir araya geldiği ve Kosova Teknopark’ın çerçevesinin belirlendiği toplantıda işleyiş, modelleme, yapısal düzenlemeler ile inovasyon ve istihdama yönelik fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda, Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş da hazır bulundu.

Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Kreshnik Thaqi: “Trakya Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz...”

Eğitimden sağlığa, kültürden bilime kadar birçok alanda Kosova’ya destek veren Trakya Üniversitesi’ne gönülden teşekkür ettiklerini belirten Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdürü Kreshnik Thaqi, Teknopark modeliyle Kosova’nın önemli bir atılım sağlayacağına inandığını belirtti. Genç bir ülke olan Kosova’nın Türkiye ve Trakya Üniversitesi’nin vermiş olduğu desteklerle gelişim ivmesinin artacağını vurgulayan Thaqi, istihdam ve büyümeye yönelik hayata geçirilecek yeni projelerde de Trakya Üniversitesi ile beraber adımlar atacaklarını, üniversitenin Teknopark konusundaki tecrübe ve bilgi birikiminin kendilerine yol göstereceğini vurguladı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz: “Balkanlara sevdamızın bir karşılığı yok.”

Kısa zaman içerisinde attığı adımlarla Türkiye’nin önde gelen inovasyon ve teknoloji üslerinden biri olan Trakya Teknopark modelinin Kosova’ya taşınmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, her alan ve anlamda Balkanlara hizmeti kendilerine borç bildiklerini söyledi. Türkiye’nin güçlü ihracat repertuvarına Teknopark modelini de eklediklerine dikkat çeken Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, “Teknopark modelimizi Kosova ile Balkanlara taşıyacak olmak bizleri gururlandırıyor. Teknolojiden tekstile, otomotivden ağır sanayi ürünlerine kadar ülkemizin marka değeri yüksek ürünleri tüm dünyaya ihraç ediliyor. Trakya Üniversitesi olarak biz de teknopark modelimizi Balkanlara ihraç ederek ülkemizin ihracat kalemlerine bir yenisini daha ekliyoruz. Bunu anlamlı kılan en önemli özellik, bu desteği karşılıksız sağlıyor olmamız. Bizim Balkanlara vermiş olduğumuz katkılar karşılığında hiçbir maddi beklentimiz olmadı, olmayacak. Çünkü bizim bir sevdamız, bir derdimiz var. Bu sevdamızın hiçbir maddi karşılığı olamaz.” dedi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Kosova Teknopark’ın kuruluş aşamalarında kendileri ile aynı heyecanı yaşayan ve her konuda yardımcı olan tüm yerel ve ulusal makamlara da teşekkür etti.
Ek Resimler
Bu içerik 07.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 166 kez okundu.