Trakya Üniversitesi'nde Bulgaristan Gecesi

Gerçekleştirdiği iş birlikleri ve faaliyetlerle Türkiye’nin Balkanlarla olan etkileşimi ve ilişkilerini her geçen gün daha da geliştiren Trakya Üniversitesi, “Bulgaristan Gecesi”ne ev sahipliği yaptı. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Valchev, Yunanistan Konsolosu Sotiria Theochridi, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Bulgaristan Haskova Belediye Başkanı Dobri Belivanov, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Sezgin, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Rumeli Türkleri Federasyonu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Bulgaristan Başkonsolosluğu iş birliğiyle organize edilen gecede, Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Valchev, Trakya Üniversitesi’ndeki en büyük ikinci uluslararası öğrenci topluluğu olan Bulgaristan’dan gelen öğrencilerin eğitim aldıkları bölümleri incelediğinde, pedagoji, tıp, diş hekimliği, mimarlık, mühendislik, ekonomi, yönetim, filoloji, sosyal bilimler gibi çok zor ve sorumluluk gerektiren alanların öne çıktığını ifade ederek “Trakya Üniversitesi’nin uzman eğitimci kadrosu, modern eğitim sınıfları, laboratuvarları, gelişmiş eğitim araçları, Erasmus gibi öğrenci değişim programı olanakları, yurt dışı üniversiteleriyle olan iş birlikleri bu kurumun eğitim için en doğru tercih olduğunu gösteriyor. Trakya Üniversitesi’nde sadece iyi bir eğitim almakla kalmayacaksınız, aynı zamanda eğitiminiz süresince birçok konuyu tartışabileceğiniz, bilgi ve fikir alışverişinde bulunabileceğiniz dostlar kazanacaksınız. Bu sayede ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceksiniz.” diyerek Trakya Üniversitesi’ne verdikleri eğitim ve tüm hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

Coğrafi olarak Türkiye’nin Balkanlara en yakın şehri, beş sınır kapısıyla sadece sınırları değil gönülleri de birbirine bağlayan Edirne’nin üniversitesi olan Trakya Üniversitesi’nin, vizyonunu Balkanlar olarak belirlediğini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Türkiye’deki üniversiteler içerisinde Balkanlar denilince, Balkanlarda da Türkiye üniversiteleri denilince akla gelen ilk üniversite olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye’de Balkanlardan gelen öğrencilerin en çok tercih ettiği ve Balkan Üniversiteler Birliğinin kalıcı sekreteryası olan Trakya Üniversitesi olarak böyle bir etkinlikte yer almak bizim için mutluluk verici. Özellikle komşumuz Bulgaristan bizim için çok büyük önem arz ediyor. Balkan Üniversiteler Birliği’nin geçtiğimiz yıl dönem başkanlığını üstlenen Sofya St. Kliment Ohridski Üniversitesi, birliğe çok önemli katkılar sağladı ve sağlamaya da devam ediyor. Bulgaristan üniversitelerinin hemen hemen tamamıyla ikili anlaşmalarımız var. Bu anlaşmaların hayata geçirilmesinde vermiş oldukları destek ve Trakya Üniversitesi hakkında söylediği güzel sözler için Başkonsolos Vassil Valchev’e teşekkür ediyorum. Komşumuz ve dostumuz Bulgaristan’la yakın ilişkilerimiz ve hukukumuz var. Bu ilişkilerimizi sanatta, ekonomide, bilimde ve her alanda bir araya gelerek pekiştirmeye ve geliştirmeye ihtiyaç var. Trakya Üniversitesi olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye hazırız.” diyerek Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar politikasındaki kararlığını bir kez daha vurguladı. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Balkanlar ile olan ilişkilerin gelişmesindeki katkılarının yanı sıra bu gecenin düzenlemesine vesile oldukları için, Prof. Dr. Hilmi İbar ve Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’a teşekkür etti.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler ise “Trakya Üniversitesi sahip olduğu akademik deneyimi ve kadrosuyla hem ülkemize hem de Balkanlar’a çok ciddi katkılar sağlamaktadır. Özellikle dost ve kardeş ülke Bulgaristan ile ilişkilerimizin artmasını istiyoruz. Kültürel etkileşimi artıracağına inandığım bu gece gibi organizasyon ve birlikteliklerin, ilişkilerimizi daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum.” diyerek Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz’a ve Bulgaristan Başkonsolosu Vassil Valchev’e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Krizantem Quartet’i bir müzik dinletisi sundu. Türkiye’de ve Balkanlar’da gerçekleştirdiği halk dansları ve gösterileri beğeni ile izlenen ve aldığı ödüllerle ismini duyuran Murat İçkır yönetimindeki Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu ile Haskova Kitna Trakya Halk Dansları Topluluğu’nun gerçekleştirdiği gösteriler büyük bir beğeniyle izlendi. Trakya halk oyunlarından örneklerin de sergilendiği gösterinin ardından karşılıklı hediye takdimiyle gece son buldu.

Ek Resimler
Bu içerik 04.12.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 592 kez okundu.