Trakya Üniversitesi'nden Bildiri Yağmuru

30-31 Mart 2018 tarihleri arasında Tetova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Balkan Üniversiteler Birliğinin 4. Toplantısının ilk günü uluslararası konferans formatında gerçekleşti. Farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyenin farklı konu başlıklarıyla katıldığı konferans bilgi şölenine döndü. Birliğin Kalıcı Sekretarya görevini üstlenen ve Kalıcı Yönetim Kurulu üyesi olan Trakya Üniversitesi akademisyenleri de yapmış oldukları sunumlarla konferansa katkı sağladılar. Ayrıca Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz sunumlarda moderatör olarak görev aldılar.
 
Konferansta; 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Sanayi ve Teknoloji Bölümü Uzmanı Hakan Bal Üniversite-Sanayi İş Birliğini Arttırmak için Yeni Model;
Prof. Dr. Hilmi İbar 657 Yıllık Gelenek: Kırkpınar Yağlı Güreşleri;
Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı Balkanlarda Yükseköğretimin Uluslararasılaşması, Trendler ve Zorluklar;
Dr. Öğr. Üyesi Ali Hüseyinoğlu Balkan Yarımadası’ndaki Azınlık-Çoğunluk Kimliklerin Bir Arada Yaşaması: Yunanistan Batı Trakya Örneği;
Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan Balkan Müziği ve Müziğin Senfoni Orkestrasıyla Kombinasyonu;
Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Bekir Hoş Kültürel Mirasın Dönüşümü, Tiran Meydanı;
Dr. Öğr. Üyesi Ridade Öztürk Medya İletişim Özgürlüğünde Sosyal Medyanın Rolüne Yönelik Bir Sorgulama;
Öğr. Gör. Şükrü Çeşme Boşnaklık Fikrine Eleştirel Bir Yaklaşım;
Öğr. Gör. Cüneyt Nur Türkçenin Diğer Balkan Dilleri ile Yakınlığı ve Balkan Dili Olarak Türkçe;
Trakya Teknopark Müdürü Barış Kocabıyık Edirne’deki Üniversite-Sanayi İş Birliğinin Mevcut Durumunun Analizi adlı sunumlarını gerçekleştirdiler.
 
Konferansta yer alan tüm bildiriler Tetova Üniversitesinin yayınlamış olduğu Bildiri Kitabında yer buldu.
 
Balkan Üniversiteler Birliği 4. Toplantısı’na Üniversitemizden Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Doç. Dr. Yılmaz Çakıcı, Doç. Dr. Oğuzhan Erdem, Dr. Öğr. Üyesi Zerrin Tan, Dr. Öğr. Üyesi Ali Hüseyinoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bülent Akyay, Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Bekir Hoş, Dr. Öğr. Üyesi Ridade Öztürk, Öğr. Gör. Nurgül Sarsılmaz, Öğr. Gör. Sezgin Kondal, Öğr. Gör. Şükrü Çeşme, Öğr. Gör. Cüneyt Nur, Öğr. Gör. Rijite Simitciou ve Trakya Teknopark Müdürü Barış Kocabıyık katıldı.
Ek Resimler
Bu içerik 09.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 857 kez okundu.