Trakya Üniversitesi’nden Kosova Sağlık Bakanlığı İle Prizren Ve Priştine Üniversiteleri’ne Ziyaret

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar, Kosova Sağlık Bakanlığı ile Kosova Priştine Üniversitesi ve Prizren Üniversitesi’ni ziyaret ederek bir dizi temasta bulundu.

Ziyaretler kapsamında, ilk olarak Kosova Kamu Yönetimi Enstitüsü Genel Müdürü Refike Sülçevsi ile birlikte Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret eden Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Prof. Dr. Hilmi İbar, Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Besiane Musmurati ve Sağlık Bakanlığı Danışmanı Dr. Aferdita Ademi-Osmani ile bir araya geldi. Görüşmede, Kosova’dan Trakya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen hastalar, Kosova’daki doktorların eğitimi ve staj ihtiyacı gibi konular değerlendirildi, bu konularda ortak bir iş birliği protokolünün hazırlanması niyeti ortaya koyularak fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca daha önce Trakya Üniversitesi ile Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında yapılan sağlık ve eğitimle ilgili protokolün tekrar hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Trakya Üniversitesi heyeti tarafından Priştine Üniversitesi’ne gerçekleştirilen ziyarette, Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marjan Dema ile bir araya gelinerek, İngilizce, Almanca ve Türkçe bölümleri arasında en kısa zamanda 2+2 çift diploma programının oluşturulması ve çift diplomanın 2018-2019 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmesi ve yüksek lisans-doktora programları konusunda Priştine Üniversitesi’ne destek verilmesi, süresi dolan Mevlana Programı anlaşmasının yeniden imzalanması gibi konular ele alındı. 1-2 Kasım 2018 tarihlerinde Trakya Üniversitesi himayesinde gerçekleştirilecek, I. Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu’na (Saraylar) Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marjan Dema da davet edildi.

Kosova ziyareti kapsamında, Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elsev B. Lopar ve Türkoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Soner Yıldırım ile de bir görüşme gerçekleştiren Trakya Üniversitesi heyeti, iki üniversite arasında yapılacak iş birliği protokolleri hakkında fikir alışverişinde bulunarak, Prizren Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümleri arasında 2+2 çift diploma programı hazırlanması konusunda fikir birliğine vardı.

Ziyaretler kapsamında son olarak, Kosovalı iş adamlarıyla bir araya gelen heyet, Trakya Üniversitesi bünyesinde yer alan Teknopark’ın, Balkanlar’daki iş adamlarının da hizmetine sunulması ve Teknopark’ta, uluslararası şirketlerin kurulması konularında görüşerek, bu konuda, Kasım ayında gerçekleştirilmesi planlanan tanıtım toplantısını değerlendirdi.
Ek Resimler
Bu içerik 01.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 629 kez okundu.