Trakya Üniversitesi’nden Varna Tıp Ve Varna Free Üniversitelerine Ziyaret

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Varna Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Albena Kerekovska, Dış İlişkiler Sorumlusu Siyana Smoletsova ve Dış İlişkiler ve Erasmus Program Sorumluları Silvana Dobreva ve Svetlana Panayotova ile 31 Mayıs 2018’de, Bulgaristan Varna Tıp Üniversitesi’nde bir araya geldi. Ziyarette üniversiteler arası ikili anlaşmalar, Erasmus+ ve Mevlana Programı ile Balkan Üniversiteler Birliği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu, ortak araştırma olanakları ve projeler masaya yatırıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Trakya Üniversitesi ve Varna Tıp Üniversitesi arasında Anatomi Ana Bilim Dalı gibi bölümler bazında uzun yıllardır devam eden yakın iş birliğinin, üniversiteler arasında imzalancak protokolle resmi hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Cem Uzun, Mevlana bursları ve eğitim hareketliliği, Trakya Üniversitesi Hastanesi ve Tıp Fakültesi hakkında bilgi verdi. Özellikle sağlık alanında tecrübeli öğretim üyelerinin, üniversiteler arası kısa zamanlı değişim programlarıyla, seminer ve ders vermesini sağlayacak, öğretim üyesi değişiminin iki üniversite için faydalı olacağını vurguladı.

Varna Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Albena Kerekovska ise Balkanların en önemli üniversitelerden biri olan Trakya Üniversitesi ile iş birliği konusunda çok istekli olduklarını ve en kısa zamanda Edirne’ye gelerek bu konudaki ciddiyetlerini göstereceklerini belirtti.

Varna Tıp Üniversitesi ziyaretinin ardından Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Varna Free Üniversitesi’ni de ziyaret ederek, Dış İlişkiler ve Projelerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Teodora Bakardjieva ile görüştü. Prof. Dr. Teodora Bakardjieva, Trakya Üniversitesi’yle neredeyse yirmi yıldır iş birliği içerisinde olduklarını ve bunun daha ileri seviyelere ulaştırılması gerektiğini belirterek, 35 farklı birimde 10.000’in üzerinde öğrencileri olduğunu, Bulgaristan’da kurumsal akreditasyon verilen ilk özel üniversite olduklarını; İş İdaresi, Sosyal, Ekonomi, Uluslararası Ekonomik İlişkiler, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi, Uluslararası İlişkiler, Şirket Güvenlik Yönetimi, Yapı ve Tesisat İnşaat, Moda başta olmak üzere birçok bölümde ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti. Görüşmeler sırasında, özellikle çift diploma ve uzaktan eğitim konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Prof. Dr. Teodora Bakardjieva ayrıca, Norveç başta olmak üzere birçok ülkedeki önemli üniversitelerle çift diploma anlaşmalarının olduğunu ve bu tip bir anlaşmayı da Trakya Üniversitesi ile yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Heyetimiz, Varna Free Üniversitesi’nin Erasmus+ programında yabancı dilde eğitim veren bölümlerle en kısa zamanda hareketlilik yaratmak istediklerini belirtti. Ayrıca, ikili anlaşmaların imzalanmasından sonra öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğine başlanması, Mevlana Bursları ve eğitim hareketliliği, Trakya Üniversitesi’nin Balkan Politikası ve Balkanlı öğrenci sayısı artırmaya yönelik planlar hakkında bilgi verildi. Ziyaretler sırasında, Trakya Üniversitesi, Edirne, araştırma imkanları ve üniversitemizin süreli yayınları tanıtıldı.

Ek Resimler
Bu içerik 07.06.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 497 kez okundu.