Trakya Üniversitesi'nin Hırvatistan Temasları

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Hırvatistan temasları kapsamında Türkiye’nin Zagreb Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, Büyükelçi Mustafa Babür Hızlan ile bir araya geldi. Görüşmede, iki ülke arasındaki iş ve güç birliğinin önemi, bu konudaki imkânlarının genişletilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam etmesini arzu ettiklerini belirterek, bu tür ziyaretlerin, ülkeler arasındaki ilişkilere olumlu katkı sunduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi, Türkiye’de Balkanlar için yoğun çaba harcayan ve uluslararasılaşma yolunda önemli faaliyetler içerisinde olan bir kurum. İçeride attığımız adımlar ve ortaya koyduğumuz vizyonun yanı sıra uluslararası arenada gerçekleştirdiğimiz işbirlikleriyle emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Hırvatistan da üniversitemizin vizyonuna paralel Balkanlar’ın en önemli ülkeleri arasında. Sayın Büyükelçimize bizlere verdiği destek için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Hırvatistan ziyareti kapsamında Hırvatistan Zagreb Müftülüğü’ne giden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Zagreb Baş Müftüsü Aziz Hasanoviç tarafından karşılandı. Görüşmede, Trakya Üniversitesi’nin Hırvatistan’daki etkinliği ve faaliyetleri ile birlikte gerçekleştirilebilecek projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Zagreb Baş Müftüsü Aziz Hasanoviç, Müslümanlığın, Balkanlar’daki en uzak kalesi Hırvatistan’da yalnız olmadıklarını belirterek, her daim Türkiye’den önemli destek gördüklerini ve hayır duaları aldıklarını söyledi. Baş Müftü Aziz Hasanoviç, “Biz Balkan Müslümanları olarak, üzerimizde Türkiye’nin elini hep hissettik. Biz biliyoruz ki burada yalnız değiliz. Türkiye’de, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TİKA ve Trakya Üniversitesi gibi bize her konuda destek olan kişi ve kurumlar var. Bizleri burada yalnız bırakmayan Trakya Üniversitesi ve Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Belgrad’daki Bayraklı Cami olarak bilinen, Hüseyin Kethüda Cami’ni çok beğendiğini ve etkilendiğini ifade ederek, Zagreb Müftülüğü’nü ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu paylaştı. Ziyarette, Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar odaklı çalışmaları hakkında bilgi verilirken, üniversitenin sağlayabileceği destekler görüşüldü.

Ek Resimler
Bu içerik 12.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 511 kez okundu.