Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Türkiye Ulusal Ajansı Danışma Kuruluna Seçilerek, İlk Toplantısına Katıldı

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış ilişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Dışişleri Bakanlığı bağlı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın Türkiye Ulusal Ajansı Danışma Kuruluna seçilerek 21 Aralık 2020 tarihinde gerçekleştirilen ilk toplantısına katıldı. Yaklaşık 20 üniversitenin temsilcisinin bulunduğu kurulda Trakya Üniversitesi’nden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Türkyılmaz da yer aldı. Türkiye’nin Avrupa Birliği eğitim ve gençlik programlarında azami şekilde istifade etmesini sağlamak amacıyla oluşturulan Danışma Kurulu’nda Yükseköğretim kurumlarının yanı sıra kamu ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluşlar, gençlik organizasyonları, meslek kuruluşları ve özel sektör temsileri yer almaktadır.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Türk Yılmaz’ın yer aldığı Danışma Kurulu toplantısı, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı ve kamu kurumlarından yükseköğretim kurumlarına, spor federasyonlarından sivil toplum kuruluşlarına ve meslek örgütlerine kadar çok çeşitli alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluştan temsilcileri katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, Erasmus+ ve ESC Programlarının yürütülmesine ilişkin konular görüşülerek, önerilerde bulunuldu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz konulu ile ilgili yaptığı açıklamada danışma kuruluna seçilmekten dolayı mutluluk duyduğunu belirterek “Avrupa Birliği programlarından en iyi ve etkili şekilde yararlanmanın yol haritasının çizildiği bu organizasyonu oldukça değerli bulunuyorum. Gençlerimizin bu önemli fırsatlardan yararlanması için Trakya Üniversitesi bünyesinde büyük bir gayretle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Özellikle Üniversitemiz, son 4 yıldır, tahsis edilen tüm bütçeyi kullanmayı başaran birkaç üniversiteden birisi olmuştur. Ayrıca birçok önemli Erasmus+ projesi yürütmüştür. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelerimizi danışma kurulunda da paylaşarak, ülkemiz için elimizden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 31.12.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 277 kez okundu.