Trakya Üniversitesi Yurtdışı Temaslarına Hız Verdi

Trakya Üniversitesi, uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında, Balkanlar yolculuğuna devam ediyor. Balkanlar başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerle aktif işbirliği içerisinde olmayı kendine misyon edinen Trakya Üniversitesi, yurt dışı temaslarına hız verdi. Kısa süre önce Hırvatistan’a giden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, başkent Zagreb’de bir dizi temasta bulundu. Zagreb Üniversitesi ve Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler üniversitelerine bir ziyaret gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, uluslararası protokol, iş birliği ve iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirmeye yönelik temaslarda bulundu.

Zagreb Üniversitesi ziyareti sırasında Zagreb Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damir Boras, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ivana Cukovic Bagic ve Genel Sekreter Prof. Dr. Katarina Prpic ile bir araya gelen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Dış İlişkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi İbar ve Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, eğitimsel ve bilimsel iş birliği konularında görüşmelerde bulundu. Eğitim alanında iş birliği ile ikili ilişkiler konusunda fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette öğrenci, öğretim elemanı değişimi, öğretim üyelerinin ortak bilimsel çalışmalar gerçekleştirmesi, farklı eğitim alanlarında iş birliği ve ortak bilimsel araştırmalar gerçekleştirilmesi ile ikili projeler üretilmesi ve yürütülmesi konuları ele alındı, iş birliği yapılması hususunda mutabık kalındı.

Görüşmeler sırasında, Zagreb Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damir Boras, “Zagreb Üniversitesi, Avrupa'nın en eski ve en büyük üniversitelerinden biri olmakla gururlu. 29 fakülte ve 3 sanat akademisi ile beşeri bilimler, doğa bilimleri ve sosyal bilimler başta olmak üzere, sanat, biyomedikal, biyoteknoloji, mühendislik gibi pek çok alanda, 350 yıldır kesintisiz eğitim veren köklü bir kurum. 7.900'den fazla akademik çalışan ve 72.480 öğrencisiyle Hırvatistan’ın en güçlü eğitim kurumların biri. Ayrıca, Hırvatistan'daki yıllık araştırmaların yüzde 50'den fazlasına ve tüm Hırvatistan üniversitelerinin bilimsel verimliliğinin yüzde 80'ine katkıda bulunduğumuzu, bugüne kadar 200.000 den fazla kişiyi lisans, 18.000'den fazla kişiyi yüksek lisans, 8.000'den fazla kişiyi ise doktora düzeyinde mezun ettiğimizi paylaşmak isterim. Trakya Üniversitesi de bölgenin en büyük ve en önemli eğitim kurumlarından biri. Trakya Üniversitesi ile aramızdaki protokol, uluslararası anlamda bizler için değerli ve uzun zamandır geçerliliğini korumayı başaran bir iş birliği örneği. Bu iş birliğini tazeleyerek geleceğe taşımanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için önemli bir gün.” şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iki kurum arasında verimli bir şekilde uygulanan iş birliği protokolünden büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, “Zagreb Üniversitesi ile olan aktif iş birliğimizi ve çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu birlik ve beraberlik bizler için oldukça değerli. Ortak çalışmalarımız sayesinde, Trakya Üniversitesi’ni Balkanlar’ın en uzak noktasına ulaştırabildiğimiz için gururluyuz. Oldukça verimli bir şekilde devam eden işbirliğimiz önümüzdeki dönemde daha da artacak. Birlikte, bilim dünyasına ve bölgemize çok önemli katkılar sağlamaya devam edeceğiz. Zagreb Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Damir Boras’a iş birliği ve misafirperverlikleri için teşekkür ederim.” dedi.

Trakya Üniversitesi ile yakın zamanda eğitim, bilimsel iş birliği ve ikili ilişkiler kurulması yönünde protokole imza atan Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi yetkilileri ile de bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki heyet, Rektör Prof. Dr. Vladimir Simovic ve Dış İlişkiler ve Erasmus Koordinatörü Dr. Kristina Dolo Celizic ile görüşerek, Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin içerisinde yer aldığı AB projeleri ve projeler kapsamında ilişkili oldukları üniversiteler hakkında bilgi aldı. Trakya Üniversitesi’nde görev alan, yurt dışı eğitim tecrübesi olan ve özellikle bilişim ve uzaktan eğitim alanlarında çalışan akademisyenlerle Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi akademisyenleri arasında oluşturulacak ortak diyalog ve temasların oldukça faydalı olacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, iş birliğine hazır olduklarını yineleyerek Baltazar Zapresic Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’yle beraber projeler geliştirmek istediklerini ifade etti. Ziyarette, üniversiteler arası İkili Anlaşma Protokolü, Erasmus+ ve Mevlana Programı ile Balkan Üniversiteler Birliği hakkında bilgiler verildi.

Ek Resimler
Bu içerik 12.11.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 580 kez okundu.