Trakya Üniversitesinden Fikrim Damka’ya Ziyaret

Kosova’da kurulması planlanan teknopark ile ilgili bir dizi temaslarda bulunan, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ve Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Kosova Bölgesel Kalkınma Bakanı Başdanışmanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş’un da hazır bulunduğu ziyarette eğitim, sağlık, inovasyon ve teknoloji alanında Kosova’da hayata geçirilecek yatırımlar görüşülerek fikir alışverişi yapıldı.

Kosova’da bulunmaktan her daim büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “Kosova ile var olan iş birliklerimizi daha geliştirmek istiyoruz. Eğitim-öğretim ve sağlık alanındaki iş birlikleri ve ortak projeler skalamıza yenilerini ekliyoruz. Artık son aşamasına geldiğimiz teknoparkın hayata geçmesi ile Kosova, Balkanlarda inovasyonun ve teknolojinin merkezi olacak. Kosova Teknoparkı ile hayallerini ve projelerini gerçekleştirmek için yurt dışına giden Kosovalı kardeşlerimizin beyin göçüne dur denecek ve istihdama büyük katkı sağlanacak. Trakya Üniversitesi’nin Kosova’da hayata geçirdiği tüm çalışmalarda olduğu gibi bu projede de önemli katkılar sağlayan Fikrim Damka Başkanımıza teşekkürü bir borç biliriz. Her anlamda kendilerinin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Trakya Üniversitesi’nin Kosova’yı her ziyaretinde yepyeni fikirler ve yepyeni projelerle geldiğini; çantasında her daim dostluğu, güzelliği, bilimi, gelişimi ve kalkınmayı taşıdığını vurgulayan KDTP Genel Başkanı ve Kosova Meclis Başkan Vekili Fikrim Damka, “Trakya Üniversitesi ile Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu vesilesiyle çok güzel bir dostluk ve iş birliği geliştirdik. Kosova halkına sağlıktan eğitime her anlamda çok önemli katkılar sağladılar. Şimdi yeni bir katkı ile bir kez daha yüzümüzü güldürdüler. Tüm bunları herhangi bir karşılık beklemeden yapıyor olmaları Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar misyonunu da ortaya koyuyor. Kurulacak teknoparkın Kosova’ya önemli katkılar sunacağına, genç ülkemizin gelişip ilerlemesinde büyük önem arz edeceğine ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğine inanıyorum. Kosova’ya ve Balkanlara sundukları tüm değer, proje ve çalışmalardan ötürü başta değerli dostum Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere tüm Trakya Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.
Ek Resimler
Bu içerik 07.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 202 kez okundu.