Trakya Üniversitesini Heyeti, Kuzey Makedonya Eğitim Ve Bilim Bakanı İle Bir Araya Geldi

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Trakya Üniversitesi heyeti, Kuzey Makedonya Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska ile görüştü. Trakya Üniversitesi ve Kiril Metodi Üniversitesinde karşılıklı olarak açılacak Türkoloji ve Makedon Dili ve Edebiyatı bölümleri ile eğitim alanında yapılacak iş birlikleri ve Kuzey Makedonya Teknopark konuları, ziyaretin ana gündem maddesi oldu.
 
Kuzey Makedonya’da bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska ile bir araya geldi. Ziyarette Eğitim ve Bilim Bakan Danışmanı, Kuzey Makedonya Çalışma ve Sosyal Politikalar Eski Bakan Vekili Gönül Bayraktar da hazır bulundu. Lisans ve lisansüstü çalışmalarda ortak eğitim modellerinin geliştirilmesi, ortak sertifika programlarının yürütülmesi, 2+2 Uluslararası Lisans programlarının eğitim modelinin tartışılması, Trakya Üniversitesi’nde Makedon Dili ve Edebiyatı, Kiril Metodi Üniversitesinde de Türk Dili ve Edebiyatı bölümünün açılması başlıklarında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette ayrıca, Kuzey Makedonya’da, Trakya Üniversitesi’nin katkıları ile açılması planlanan Teknopark ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi verildi. Yakın ilişkiler içerisinde bulunan iki ülkeyi daha da yakınlaştıracak adımların atılması gerekliliğinin dile getirildiği toplantıda, hayata geçirilecek projelere hız kazandırılması konusunda fikir birliğine varıldı.
 
Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu: “Eğitim alanında yeni iş birlikleri geliştireceğiz.”
 
Kardeş ve dost Kuzey Makedonya’da bakanlık düzeyinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Ziyaret ettiğimiz sayın bakanların yaklaşımları bizleri mutlu ediyor. Çantalarımızda yeni iş birlikleri ve projelerle geldiğimizde karşılıklı heyetlerin ortak heyecanını görmek bizleri motive ediyor. Birçok farklı alanda edindiğimiz tecrübeler ve kabiliyetleri Kuzey Makedonya ile paylaşmaya devam edeceğiz. Bu konudaki son projemiz de Kuzey Makedonya Teknopark olacak. Bu ülkedeki tüm paydaşlarımızın Teknopark konusunda bizden daha da heyecanlı olduğunu görüyoruz. İş birliklerine açık yaklaşımları ve heyecanımıza ortak olmalarından dolayı Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska’ya teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Üniversitelerin ana hizmet kolunun eğitim olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu “Kuzey Makedonya’da bilindiği üzere Türkçe seçmeli ders olarak okutulmakta. Trakya Üniversitesi olarak Kuzey Makedonya’daki Türkçe eğitim çalışmalarını yakından takip ediyor ve destekliyoruz. Aynı zamanda Üniversitemizde de bir Makedon Dili ve Edebiyatı Bölümü açmayı planlıyoruz. Ayrıca Uluslararası Balkan Üniversitesi ile Mimarlık programında hayata geçirdiğimiz 2+2 Ortak Lisans programlarını ülkenin farklı üniversitelerinde farklı programlara da yaymak istiyoruz. Tüm bu konularda Sayın Bakanın projelerimizin hayata geçmesi adına destek vereceklerini ifade etmesi ve yaklaşımı bizleri mutlu etti. Eğitim alanında yeni iş birlikleri geliştirmeye devam edeceğiz. Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın, Teknopark çalışmaları konusunda da çok ciddi katkıları olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Trakya Üniversitesi’nin Balkanlar özelinde göstermiş olduğu faaliyetler ve yeni iş birlikleri arayışlarından heyecan duyduklarını ifade eden Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska, Kuzey Makedonya’da bilimsel faaliyetlerin zenginleştirilmesi ve eğitim alanında atılacak adımların desteklenmesinin, bakanlığın faaliyet alanına girdiğini belirterek Türkiye ve Trakya Üniversitesi ile söz konusu iş birliklerini hayata geçirmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti. Eğitim ve Bilim Bakanı Mila Carovska, Teknopark konusunda atılacak tüm adımları da Bakanlık olarak sonuna kadar destekleyeceklerini, bu modelin Kuzey Makedonya’nın gelişimine çok önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade etti.
 
Bakan Mila Carovska başkanlığındaki Eğitim ve Bilim Bakanlığı heyeti ile Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu önderliğindeki Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Özgür Özdemir ile Basın Danışmanı, Özel Kalem Öğr. Gör. Kıvanç Ada’dan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti arasındaki görüşmelerde olası iş birliklerinin ve projelerin detayları kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
Ek Resimler
Bu içerik 29.03.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 773 kez okundu.