Uluslararası Öğrencilerimizden Kan Bağışı

Ülkemizde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye Üniversitemiz tarafından yapılan yardım ve destek faaliyetlerine bir yenisi uluslararası öğrencilerimizce eklendi. İlk günden bu yana Üniversitemizin her alanda bölgeye verdiği destek ve yardım faaliyetlerine uluslararası öğrencilerimiz düzenledikleri “Kan Bağışı Kampanyası” ile katkı sundular. Edirne İl Göç İdaresi koordinasyonunda gerçekleşen kampanyaya Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık’ın eşi Dilek Kırbıyık, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu ve Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rifat Gürgendereli ile başta Balkan ülkeleri Kuzey Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan olmak üzere Azerbaycan, Türkmenistan ve Etiyopya’dan da katılan öğrenciler katılım sağladılar. Öğrenciler ile beraber Edirne Kızılay Kan Bağışı Merkezi’nde hazır bulunan Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Rifat Gürgendereli bu nazik kampanyadan dolayı öğrencilere teşekkürlerini sunup Üniversitemizin deprem afetinin ilk gününden bu yana bölgede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kan bağışının ardından yerel ve ulusal basına duygu ve düşüncelerini aktaran Trakya Üniversitesi uluslararası öğrencilerinden Deniz Batuhan Hasan, "Türkiye zor günler geçiriyor. Hepimiz yastayız, üzgünüz. Biz de Edirne’de okuyan uluslararası öğrenciler olarak İl Göç İdaresi öncülüğünde bugün bir kan bağışı kampanyası düzenlemek istedik. Maddi, manevi yardımlarla böyle bağışlarla biz devletin yanında durmaya çalışıyoruz. Uluslararası öğrenciler olarak hem yurt dışında hem de ülke içerisinde bu devletin varlığını her zaman hissettik. Kendimizi hiçbir zaman yabancı hissetmedik. Her ne kadar yurt dışında doğup büyüsek de ana vatanın evlatlarıyız. Biz de böyle bir katkıda bulunmak istedik" dedi. Öğrencimiz Kuzey Makedonyalı Öğrenciler Birliği Genel Başkanı Hişam Emin, depremin ardından Kuzey Makedonya’da yas ilan edildiğini özellikle belirtti. Emin, "Öncelikle Türk milletinin tekrar başı sağ olsun. Yaralılara acil şifalar, ölenlere Allah’tan rahmet dileriz. Ben Makedonyalıyım. Şu an Makedonya’da yas ilan edildi. Birçok TIR ile depremzedelere yardım malzemeleri ulaştırıldı. Biz burada Makedonyalı Öğrenciler Birliği olarak hem burada hem de Makedonya’da Türkiye’nin yanında olmak istiyoruz. Biz Türk’üz, ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti. Türkiye nasıl bize her zaman kol kanat gerdiyse biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin bu zor zamanında yanında olmak istedik" diye konuştu. Etiyopyalı öğrencilerden Khadija Yimaj da depremden dolayı üzgün olduğunu belirtip, "Türk insanı için üzülüyoruz. Bu olay beklenmedik bir olaydı ve bütün insanların hayatını etkiledi. Türkiye için ulusal bir acil durum. Haberleri duyunca çok üzüldük ve korktuk. İnşallah ülke bir an önce iyileşir ve insanlar eski hayatlarına geri döner" dedi. ​Etiyopyalı Rukeya Yassin de "Biz çok üzgünüz. Türkiye için acil şifa diliyoruz. Allah rahmet eylesin inşallah" diye konuştu. Etkinlik topluca çekilen fotoğrafın ardından sona erdi.

Bu içerik 16.02.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 124 kez okundu.