Uluslararası Öğrencilerle Sabah Kahvaltısı

Dünya'nın dört bir yanından Üniversitemize öğrenim görmek için gelen uluslararası öğrenciler için Üniversitemiz ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği iş birliğinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen 'Yarınlar Bizim İçin' projesi çerçevesinde düzenlenen Meriç Kenarı Öğrenci Sosyal Tesisleri’nde 17 Mart 2018 tarihinde 'Kardeşlik Kahvaltı Sofrası' programı gerçekleştirildi. Programa Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Kızılay Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Av. Ayhan Demir, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş katıldı.

Kahvaltıda konuşan Üniversitemiz Dış İlişkiler Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz "Bu eğitim öğretim yılında yüzde 20 civarında uluslararası öğrenci sayımızı artırdık. Türkiye'deki uluslararası öğrenci sayısı bakımından ilk 10'dayız. İki, üç sene içerisinde biz ilk 5'lere gireceğiz. Üniversitemizin 2023 yılındaki hedefi 10 bin uluslararası öğrenci. Uluslararasılaşma çok önemli. Bu aynı zamanda devletimizin de politikası. Sadece sayılar önemli değil, öğrencilerimize en iyi şekilde eğitim verip ülkelerine göndermeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili oryantasyonlara başladık. 12 fakültenin ikisinde fen ve edebiyat fakültelerinin birincileri uluslararası öğrencilerimizden çıktı. Aynı zamanda Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun da birincisi Kosovalı bir kardeşimiz oldu. Bu anlamda sadece öğrenciyi almak değil, onları çok iyi şekilde yetiştirerek geldikleri bölgelere kazandırmak en büyük hedefimiz." dedi.

Uluslararası öğrencilerin Türkiye'nin misafirleri olduğunu belirten Türkyılmaz, "Bizim geleneklerimizde misafirimizi baş köşeye koyarız, başımızın üstünde tutarız. Bu bağlamda özellikle 1,5 senedir Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte ilk olarak uluslararası öğrencilere uygulanan harçların düşürülmesi, yeni yurtların yapılmaya başlanması, kontenjanların 700'lü sayılardan bin 500'lere çıkarılması ile başlayan bir hareketlilik oluştu." diye konuştu.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan Üniversitemizde dünyanın 54 ülkesinden 2657 uluslararası öğrencinin çeşitli bölümlerde eğitim gördüğünü söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığının "Gençlik Projeleri" etkinlikleri kapsamında uluslararası öğrencilere yönelik etkinlikler yaptıklarını anlatan Çalışkan, "Farklı ülkelerden gelen öğrenciler hem birbirleriyle kaynaşıyor hem de kardeşlik bağlarını güçlendiriyorlar. Uluslararası öğrenciler aynı sofrada Türkiye'de aile ortamını buluyorlar." diye konuştu.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, dernek çalışmalarına ve uluslararası öğrencilere verdikleri desteklerden ötürü Üniversitemiz Dış İlişkiler ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Kızılay Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Av. Ayhan Demir, Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş’e tablo hediye etti.

Ek Resimler
Bu içerik 22.03.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 640 kez okundu.