Üniversitemiz Balkan Müzik Topluluğu Ve Halk Ozanı Mesut Tunalı’dan Rumeli Türküleri Konseri

Üniversitemiz Dış Ä°liÅŸkiler Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezi tarafından Bulgaristan Gecesi etkinliÄŸi kapsamında düzenlenen “Kuzey Bulgaristan Tuna Boyundan Halk Ozanı Mesut Tunalı ile Devlet Konservatuvarı Balkan MüziÄŸi TopluluÄŸu Rumeli Türküleri Konseri” 09 Nisan 2018 tarihinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleÅŸtirildi. EtkinliÄŸe Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun, Bulgaristan Edirne Konsolosu Radoslava Kafedzhiyska, Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Ahmet Hamdi Zafer, Üniversitemiz Dış Ä°liÅŸkiler Danışmanı Prof. Dr. Hilmi Ä°bar, Dış Ä°liÅŸkiler Uygulama ve AraÅŸtırma Merkezimiz Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Genel Sekreter Yardımcılarımız Ahmet Sezgin, ÖÄŸr. Gör. Hakan Akıncı, Tıp Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Recep Mesut, akademisyenler ve öÄŸrenciler ile sanatseverler katıldı.

Saygı DuruÅŸu ve Ä°stiklal Marşı ile baÅŸlayan etkinlikte ArÅŸ. Gör. Gülce Sevi Par, ArÅŸ. Gör. Bahar HoÅŸcan, ÖÄŸretim Elemanı Leyla Osmanzade Erkin ve ArÅŸ. Gör. Sibel Göksel’den oluÅŸan Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Crisantem Quartet Oda Orkestra Grubu Nevit Kotallı’nın ‘Telli Turna Suiti’ni, Kara Karayev’in Üç Minyatür isimli eserinin ‘Dans Bölümü’nü ve Mihail Petkov’un ‘Tango’sunu icra ettiler.

Crisantem Quartet üyelerinin sunduÄŸu müzik dinletisinin ardından etkinliÄŸin açılış konuÅŸmasını gerçekleÅŸtiren Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu, “Trakya Üniversitesi, 603’ü Bulgaristan’dan olmak üzere toplamda 2657 uluslararası öÄŸrencisi ile bölgenin en önemli uluslararası üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ülkemizde Balkanlar’dan gelen öÄŸrencilerin en fazla tercih ettiÄŸi Üniversite olmakla gurur duyuyoruz. Balkanlar ve bilhassa Bulgaristan’ın Edirnemiz ile tarihi ve kültürel anlamda ortak bir geçmiÅŸi ve çok kuvvetli baÄŸları var. Bir defa coÄŸrafi olarak çok yakın iki komÅŸu olmaktan söz ediyoruz. Bizim kültürümüzde komÅŸuluÄŸun çok ayrı bir yeri ve geleneÄŸi vardır. KomÅŸu hakkı önde gelir, büyük ve deÄŸerlidir. Üniversitelerin de bu iliÅŸkileri pekiÅŸtirecek; sevgi, barış ve muhabbet ortamını artıracak bilimsel, sanatsal ve kültürel etkinliklere imza atması gerektiÄŸi düÅŸüncesindeyiz. Bu birlikteliÄŸi çoÄŸaltmak için buradayız. Trakya Üniversitesi bölgenin en büyük eÄŸitim gücü olma ve uluslararası niteliÄŸini artırma amacıyla bu tür faaliyetler gerçekleÅŸtirmeyi sürdürecektir. Edirne’yi ve Üniversitemizi uluslararası öÄŸrenciler için cazibe merkezi haline getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Sorumluluklarımızın ve yükümlülüklerimizin farkında olarak sadece nicelik olarak deÄŸil niteliksel olarak kalite anlamında da sunacağımız eÄŸitim ile Üniversitemizi büyük bir güç yapmak için gayret gösteriyoruz. Sevgili öÄŸrenciler, sizlere iyi bir eÄŸitim hayatı dilemekle birlikte mezuniyet sonrası da gideceÄŸiniz her yerde Trakya Üniversitesi ailesi olarak sizleri desteklemeye devam edeceÄŸimizi bilmenizi isterim. Güzel bir gece olması dileÄŸiyle etkinliÄŸe katkı sunanlara ve katılımcılara teÅŸekkür ederim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu’nun açılış konuÅŸmalarının ardından Ögr. Gör. Aras Poyraz Açıkgöz (Ney), Atakan Uyuay (Klarnet), Yüksel Hasan (Kanun), Batuhan Işık (Çello), Emre Özlü (Keman), Atalay Uyuay (Perküsyon), Berk Öner (Perküsyon), Murat Cihan Yörük (Perküsyon), Batuhan Kaymaz (Piyano)’dan oluÅŸan Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Balkan MüziÄŸi TopluluÄŸu eÅŸliÄŸinde Kuzey Bulgaristan Tuna Boyundan Halk Ozanı Mesut Tunalı tarafından Rumeli Türküleri seslendirildi. Konserde Halk Ozanı Mesut Tunalı, “Mezarının Önünde Al YeÅŸil Fener”, “Aman Dayler, Yol Verin a Beyler, “Uykuda Mısın Sevgili Yarim”, “Gel Yakından Göreyim”, “Evlerin Önünde Kara Kazan Kaynıyor” gibi sevilen Rumeli Türküleri ve “Çanakkale Türküsü” ile sanatseverlere eÅŸsiz bir müzik ziyafeti sundu. Rumeli Türküleri’nin ardından Mesut Tunalı ayrıca izleyicilere tanbur eÅŸliÄŸinde Bulgarca Türküler de seslendirdi.

Sanatseverlerin yoÄŸun ilgi gösterdiÄŸi konser, Rektörümüz Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cem Uzun’un sanatçılara hediye takdimi ile sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 13.04.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 1538 kez okundu.