Üniversitemiz Uluslararası Köstence Eğitim Fuarında Tanıtıldı

Üniversitemiz 22 Şubat 2018 tarihinde Integral Edu tarafından Romanya’nın Köstence şehrinde düzenlenen “Uluslararası Köstence Eğitim Fuarı”nda tanıtıldı. Düzenlenen fuara Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel katıldı.

Fuarda, Üniversitemizin eğitim imkanları, fiziki alt yapısı, bilimsel çalışmaları, hizmet ve destekleri hakkında öğrenci ve velilerine bilgi verildi. Ayrıca katılımcılara, bilim ve tarih ile bütünleşmiş, Osmanlı’dan gelen bilimsel ve kültürel mirası geleceğe taşıyan Trakya Üniversitesinin uluslararası standartlarda eğitim kalitesi ve Edirne’nin değişik alanlarına yayılmış modern eğitim ve sosyal alanları hakkında bilgi verilerek öğrencilerine bir hayat vizyonu sunan Balkanların en önemli Üniversitelerinden biri olduğu bilgisi aktarıldı. Bununla birlikte uluslararası standartlarda eğitim alabilecekleri lisans, yüksek lisans ve doktora programları tanıtıldı.

Fuar kapsamında Üniversitemizin bulunduğu Edirne şehrinin Balkanlara açılan Bulgaristan ve Yunanistan ile sınır komşusu olması nedeni ile Balkanlarla en çok etkileşimi olan şehir olduğu ifade edilerek Üniversitemizin Balkanları misyon alan önemli bir Üniversite olduğuna vurgu yapıldı.

Dış İlişkiler Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Üniversitemizin uluslararası öğrenci kabulü ve değişim programları çerçevesinde uluslararası öğrencilerin faydalanabileceği Mevlana Değişim Programı, Farabi Değişim Programı ve Erasmus Programı ile Türkiye Bursları ve Study in Turkey hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Türkiye’de Balkanlardan en fazla öğrenciyi bünyesinde barındıran Üniversitemizde bu sayıyı daha fazla artıracaklarını belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, fuarda Üniversitemize ilgi duyan öğrenciler ile sohbet gerçekleştirerek Trakya Üniversitesi’ne gösterilen yoğun ilgiden memnun olduklarını belirtti ve 50.000’in üzerinde Türk’ün yaşadığı Köstence’den Üniversitemize gelen öğrenci sayısının artması yönünde temennilerde bulundu.

Üniversitemizin tanıtım materyalleri öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Ek Resimler
Bu içerik 28.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 446 kez okundu.